Sport

Show la Cupa Liceelor „Big FM”

Ciprian Marinuţ

Ambiţie, adrenalină, pasiune, suspans, majorete, spectacol. Acestea se anunţă a fi ingredientele primei ediţii a Cupei „Big FM” a liceelor la fotbal, competiţie care se va desfăşura de luni, 15 februarie, până joi, 18 februarie, la Sala Sporturilor din Deva.

„Nebunie” fotbalistică

Rămaşi fără profesioniştii din Liga I, devenii amatori de fotbal în sală îşi pot ostoi setea de spectacol sportiv la Cupa Liceelor „Big FM”. Fără a avea pretenţia unor „încleştări” de anvergura profesioniştilor, competiţia liceenilor va avea exuberanţa şi pasiunea specifice tinereţii şi va puncta la impresia artistică prin ambiţie, dăruire şi… frumoase majorete. Regulamentul de desfăşurare al partidelor este identic cu cel de la futsal. Diferă doar durata meciurilor, care vor avea două reprize a câte 15 minute, în loc de 20, plus că vor fi şase jucători pe teren, inclusiv portarul, nu doar cinci. Se va juca după sistemul meciurilor eliminatorii.

Participare sută la sută

La competiţia organizată de postul de radio „Big FM” în colaborare cu Primăria Deva şi-au confirmat prezenţa toate cele opt licee din municipiu. Antrenorii şi căpitanii de echipă au participat, săptămâna trecută, la tragerea la sorţi a meciurilor din prima rundă, după care şi-au făcut „planuri” pentru câştigarea premiilor puse în joc. „În ultima perioadă, am efectuat câte două antrenamente pe săptămână. Avem doi jucători legitimaţi la RealSport şi Mureşul Deva în echipă, dar ne bazăm mai mult pe organizarea jocului, disciplină şi surprize tactice. Ne dezavantajează că nu au drept de joc elevii din clasa a XII-a, care sunt născuţi în 1990. Oricum, dacă trecem de C.N. „Traian” în primul meci, avem şanse să jucăm finala”, a spus Marius Sîrbu, profesor la C.T. „Transilvania” Deva. „Ne-am antrenat destul de atent, însă atuul nostru va fi pregătirea de la cluburi a componenţilor echipei, întrucât majoritatea celor din lot sunt jucători legitimaţi. Ne dorim să câştigăm turneul şi e posibil să avem şi o echipă de majorete, care să ne susţină”, a spus Ioana Bozan, profesor la CNS „Cetate”. „Noi participăm cu echipa de… volei, pentru că ei se antrenează de mult timp împreună, aşa că nu avem nici un jucător legitimat. Contăm mult pe sprijinul celor nouă majorete şi a galeriei. Competiţia vine însă într-un moment nepotrivit, întrucât unii elevi din clasa a XII-a nu vor putea participa, deoarece în aceeaşi zi începe examenul de bacalaureat”, a spus Titi Scorpie, de la C.N. „Traian” Deva.

Premii atractive

Organizatorii s-au preocupat ca turneul să se desfăşoare în condiţii de fair-play şi au pregătit premii pentru primele trei clasate şi pentru golgeterul competiţiei. „Pentru arbitraje am apelat la profesionişti, astfel că meciurile vor fi conduse de cavaleri ai fluierului, delegaţi de Colegiul de Arbitri Deva. Există un trofeu care va fi oferit şi va rămâne câştigătorilor finalei. În plus, vom premia cu diplome, medalii, materiale sportive şi alte cadouri, echipele de pe podium”, a afirmat Marius Dragomir, directorul „Big FM” Deva.

Programul meciurilor:

Luni, 15 februarie

Meciul 1 – ora 16, Colegiul Tehnic Transilvania – Liceul Teoretic Traian

Meciul 2 – ora 17, Liceul Pedagogic „Sabin Drăgoi” – Colegiul Tehnic Energetic

Marţi, 16 februarie

Meciul 3 – ora 16, CNS „Cetate” Deva – Colegiul Naţional „Decebal”

Meciul 4 – ora 17, Liceul de Arte „Sigismund Toduţă” – Grup Şcolar „Grigore Moisil”

Miercuri, 17 februarie – semifinalele

Semifinala 1, ora 16 – Învingătoarea Meciul 1 – Învingătoarea Meciul 2

Semifinala 2, ora 17 – Învingătoarea Meciul 3 – Învingătoarea Meciul 4

Joi, 18 februarie – finalele

Ora 16 – finala mică, Învinsa semifinala 1 – Învinsa semifinala 2

Ora 17 – finala mare, Învingătoarea semifinala 1 – Învingătoarea semifinala 2.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura