Sfârşit de săptămână bogat în evenimente, la Ribiţa

Nicolle Ebner

Sfârşit de săptămână fără odihnă pentru administraţia locală, dar şi pentru locuitorii comunei Ribiţa. Vineri a fost prăznuit primul hram din 2010 al Mănăstirii Ortodoxe Crişan, fiind sfinţit cel de-al cincilea clopot. Şi tot la sfârşitul săptămânii trecute, Primăria Ribiţa a fost gazda întâlnirii de lucru a grupului de acţiune locală-GAL „Ţara Zarandului”.

Prăznuire de hram la Mănăstirea Crişan

Vineri a fost prăznuit primul hram din 2010 al Mănăstirii Ortodoxe Crişan, fiind sfinţit cel de-al cincilea clopot. Acesta a fost donat de Alba Florian, din Brad, împreună cu familia sa. După sfinţire, cei prezenţi au participat la slujba de Liturghie, oficiată de un sobor de 32 de preoţi şi diaconi din judeţele Hunedoara, Alba, Arad şi Argeş. La eveniment, pe lângă cele 1.500 de persoane venite din întreaga zonă, a participat şi Preasfinţitul Gurie, Episcop al Devei şi Hunedoarei, care a hirotonisit şi urcat în grad de Protosinghel un număr de patru preoţi, Părintele Spiridon fiind numit şi egumen al Mănăstirii Crişan. La slujbă au participat subprefectul Dorin Gligor şi primarul comunei Ribiţa, Ioan Faur, iar Grupul Coral „Anastasis” din Orăştie, condus de Cristian Fodor, a reuşit să creeze acea atmosferă specifică unor astfel de ceremonii.

GAL „Ţara Zarandului”

Primăria Ribiţa a fost la sfârşitul săptămânii trecute, şi gazda întâlnirii de lucru a grupului de acţiune locală GAL „Ţara Zarandului”, din care fac parte 12 primării. La discuţiile pe marginea stategiilor şi proiectelor viitoare ale GAL-ului au participat atât primarii, cât şi reprezentanţi ai Consiliului Judeţean Hunedoara – vicepreşedintele Ioan Rus, Corin Ciordaş-consilier pentru afaceri europene al Prefecturii Hunedoara, cât şi ai societăţii civile: Paula Enuţ-preşedintele Asociaţiei pentru Egalitate de şanse (APES) România. Judeţul Hunedoara este singurul din România în care se lucrează intens la înfiinţarea a patru GAL-uri (Ţara Haţegului, Ţinutul Pădurenilor-primul înfiinţat din ţară, Ţara Zarandului şi Geoagiu-Orăştie), cu scopul dezvoltării mediului rural pe Axa 4 de finanţare-LEADER.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare