Sezon trist pentru fotbalul hunedorean

Ciprian Marinuţ

Mureşul Deva a încheiat în genunchi conturile cu Liga a II-a şi va retrograda cu o penalizare de cinci puncte, pentru neîndeplinirea baremului. FC Hunedoara a avut parte de răsucirea cuţitului în „rana“ ratării promovării, întrucât, în ultima etapă, a suferit prima înfrângere din 2012. CFR Simeria a câştigat cu FC Caransebeş, dar impresia unui sezon slab a rămas, iar Jiul a pierdut cu codaşa Naţional Sebiş şi încheie în „negru“ actualul sezon.

Scor de tenis
Ultima partidă din campionat pentru echipa de sub Cetate a însemnat o nouă umilinţă, înfrângere cu 1-6, la Baia Mare, cu FC Maramureş. Cu datorii la arbitri şi la fisc, dar şi cu restanţe morale faţă de propriii spectatori, Mureşul Deva retrogradează după cel mai negru sezon din istoria clubului. În urma acestei ieşiri pe uşa din dos din Liga a II-a, fotbalul hunedorean rămâne fără reprezentantă în eşalonul secund, după peste jumătate de secol.
Trupa antrenată de Romulus Gabor şi Ioan Petcu a acumulat un singur punct pe teren în retur, fiind cea mai slabă competitoare din campionat. Nici de la toamnă nu se anunţă vremuri prea roz, echipa urmând să înceapă sezonul în Liga a III-a cu un deficit de cinci puncte în clasament, din cauza neîndeplinirii baremului.

Primul eşec, noi speranţe
Cu tristeţe în suflet, din cauza irosirii şanselor de promovare, FC Hunedoara a pierdut, primul joc în acest an, în ultima etapă de campionat, scor 0-2, pe teren propriu, cu Bihorul Beiuş. Negru-albaştrii au pus punct seriei de invincibilitate la 16 partide, după un parcurs impresionant de 12 victorii şi două remize în 2012, la care se adaugă alte două succese din finalul turului, anul trecut. În ciuda înfrângerii, hunedorenii au avut foarte multe ocazii de gol, dar au ratat exasperant chiar şi din poziţii ideale. Va urma o vară fierbinte, cu un viitor incert, întrucât actualii finanţatori ai clubului susţin că activitatea viitoare depinde în mare măsură de… rezultatele alegerilor locale. Dacă echipa îşi păstrează lotul de jucători în proporţie majoritară şi va avea sprijinul autorităţilor şi pentru viitorul sezon, visul promovării se va putea împlini la pas.

Victorie de… moral
CFR Simeria s-a impus la limită, scor 2-1, în faţa celor de la Autocatania Caransebeş, dar impresia unui sezon fără realizări nu a putut fi ştearsă. Lintaru (11) a deschis scorul cu un şut la colţul scurt, după o pasă de aproape 40 de metri a lui Găceanu. Staicu (29) a egalat, după ce a transformat penaltiul acordat în minutul 29, când Păduraru l-a împins în careu pe Văcărescu. Victoria a fost semnată de Găceanu (50), care a reluat imparabil cu capul, sub bara transversală, un corner executat de Dăscălescu. Din înger, Găceanu s-a transformat în demon, un minut mai târziu, când l-a faultat în careu pe Staicu, dar portarul Dragotă şi-a salvat echipa, parând penaltiul executat de Suru. Partida s-a încins, fiind marcată de intrări dure de ambele părţi, dar trupa lui Marius Opric şi-a conservat rezultatul şi a terminat campionatul cu un succes de moral, dar fără prea multă bucurie.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare