ActualitatePolitica si administratie

Serviciul Salvamont Hunedoara, dotat cu încă 2 autospeciale moderne

Printr-un proiect implementat de către Departamentul pentru Situații de Urgență și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, serviciile publice județene Sal­vamont au fost dotate cu autospeciale de intervenție în teren montan, pregătite pentru activități de salvare montană, pre­văzute inclusiv cu remorca pentru câinii de căutare – salvare.

Regim de exploatare intens
Astfel, Serviciul Public Județean Salva­mont Hunedoara a primit două astfel de autospeciale.
Caracteristicile principale ale auto­spe­cialelor sunt: deplasarea rapidă, deplasare pe terenuri accidentate, transportul perso­na­lului propriu, acordarea primului ajutor calificat accidentaților şi transportul vic­ti­melor. Autospecialele corespund unui re­gim de exploatare intens, cu accelerări și de­celerări frecvente, inclusiv pe căi de rulare cu rampe și pante accentuate.
Autospecialele au fost achiziționate în ca­drul proiectului „Îmbunătățirea capacității de intervenție la urgențele medicale”, iar pro­iectul a fost cofinanțat din Fondul Euro­pean de Dezvoltare Regională prin „Pro­gra­mul Operațional Regional 2014-2020” și au fost predate fiecărui Serviciu Public Ju­de­țean Salvamont din România.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura