Serviciul Judeţean pentru Câinii fără Stăpân îşi schimbă statutul

24 iunie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Flash, Politica si administratie

Sorina Popa

După ce Consiliul Judeţean Hunedoara a fost oprit de către cei de la Camera de Conturi să mai finanţeze Serviciul Judeţean pentru Ocrotirea şi Protecţia Animalelor fără Stăpân (SJOPAS), iată că lucrurile au luat o întorsătură interesantă.

Se ştie că instituţia judeţeană asigura 80 la sută din suma totală pentru derularea activităţii serviciului pentru animale. În acest an, Consiliul Judeţean a stabilit că va contribui cu 3,2 milioane de lei. La asta se adaugă şi cotizaţia plătită de primării. Una peste alta, se strângea o sumă frumuşică. Nimeni nu ştie exact ce s-a făcut cu aceşti bani. Rapoartele celor de la SJOPAS sunt doar pe hârtie şi nu se poate demonstra că totul este conform cu realitatea. Adică bani mulţi cheltuiţi cum vor unii şi alţii. Şi, deşi mulţi reprezentanţi ai autorităţilor locale susţin că va fi dezastru dacă nu mai avem un asemenea serviciu, dracul nu e chiar aşa de negru. Pentru că aproape toată munca, de strângere a maidanezilor de pe străzi o fac cei care se ocupă de adăposturile private de animale. E adevărat, unii vin şi spun că este o afacere şi că acestea exportă câini comunitari. Foarte bine, să-i exporte, că nu e rău! Statisticile spun că în opt adăposturi de stat, câte are SJOPAS, sunt vreo 300 de câini, în timp ce în cele private sunt mult mai mulţi.
Revenind la oprirea finanţării de către Consiliul Judeţean a serviciului respectiv, lucrurile se pare că merg către următoarea direcţie: se doreşte reorganizarea serviciului ca o asociaţie cu un alt obiect de activitate, acela de capturarea, îngrijirea, eutanasierea câinilor fără stăpân. Iar contractele cu primăriile vor fi de delegare de gestiune. Consiliul Judeţean nu mai poate însă participa la această activitate, aşa că domnii de la serviciul cu pricina vor fi nevoiţi să-şi reorganizeze cheltuielile.

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Susţin necondiţionat orice demers menit a salva Termocentrala Mintia de la închidere!

Nu putem accepta ca 4.700 de locuinţe din Deva, racordate la sistemul centralizat, să rămână fără căldură şi apă caldă!

Domnule Heiuş, degeaba citeşti, dacă nu înţelegi!

Domnul deputat Lucian Heiuş, prizonier al demagogiei electorale, încearcă într-o tentativă ridicolă şi agresivă să denigreze activitatea Consiliului Judeţean Hunedoara,...

Zeci de case, inundate în urma potopului din noaptea de duminică spre luni

Ploaia torenţială căzută în noaptea de duminică spre luni a provocat inundarea a 25 de gospodării din localităţile Deva, Simeria...

Închide