Serghei Gorbunov vrea să stea mai mult în puşcăriile din România

03 gorbunov (7)Natalia Bumbac

După mai mulţi ani de când a fost prins şi arestat, Serghei Gorbunov (foto), condamnat la 16 ani şi patru luni de închisoare pentru tâlhărie, revine în instanţă cu o nouă cerere. Acesta  şi-a amintit că mai are pe numele său o condamnare dată de o Judecătorie de sector din Chişinău. Pentru ca anii de închisoare să nu rămână „pe afară”, Gorbunov a cerut contopirea pedepsei primite în Moldova cu cea dată de instanţele din România, asta ca să nu rămână dator cu nimic în faţa legii, atunci când va ieşi din puşcărie.
Încă 12 ani de închisoare
Ieri, la Judecătoria Deva, cererea lui Gorbunov a avut un nou termen de judecată. Din cauză că anumite acte solicitate de instanţa deveană de la autorităţile din Moldova nu au ajuns la dosar, magistraţii au acordat un nou termen pentru 18 aprilie. Potrivit reprezentanţilor Judecătoriei Deva, Serghei Gorbunov a cerut contopirea unei pedepse de 12 ani de închisoare primită de Judecătoria sectorului Ciocana din Chişinău în 2003, cu cea de 16 ani şi patru luni, primită în România şi rămasă definitivă prin sentinţa Curţii de Apel Alba Iulia. Deocamdată, instanţa deveană nu s-a clarificat pentru ce a fost condamnat Gorbunov în Moldova, dar speră să afle din actele pe care le-a solicitat.
Infractor cu state vechi, dovedit de instanţe, Serghei Gorbunov a fost condamnat la ani grei de puşcărie, pentru că în 2003 a tâlhărit un băbat, patronul unui schimb valutar din Deva. În prezent, bărbatul îşi ispăşeşte pedeapsa la Penitenciarul Bârcea Mare, după ce mai mulţi ani a fost încarcerat la Penitenciarul Aiud. Trebuie spus că pedeapsa de 16 ani şi patru luni de închisoare la care a fost condamnat a rezultat din contopirea mai multor pedepse date pe numele lui Gorbunov de alte instanţe din România. Totuşi, bărbatul nu a recunoscut că el a comis tâlhăria, atunci când a fost audiat de magistraţii deveni. Acesta a susţinut că  atunci când a fost adus pentru a fi recunoscut de patronul schimbului valutar ar fi păşit pentru prima dată în Deva.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.