Serbarea de Crãciun a „piticilor” de la Liceul Teoretic Ghelari

22 decembrie 2010 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

Cu o energie debordantă, plină de o gingăşie îmbinată cu o putere de muncă extraordinară, „fiica satului“, institutorul Luciana-Diana Lucaciu, care conduce colectivul de elevi ai clasei I din cadrul Liceului Teoretic Ghelari, ne-a încântat în prima zi a acestei săptămâni cu spectacolul pregătit în cinstea Crăciunului, sărbătoarea Naşterii Domnului.

Cei 17 elevi, micii-mari actori ai scenetei “Sărbătorile la români”, şi-au jucat rolul, plini de emoţie, intrând perfect în atmosfera divină, specifică evenimentului. În cadrul programului s-au spus poezii, s-au cântat foarte multe colinde, s-au evocat obiceiuri, precum aducerea de lumină şi ofrande de mâncare la icoana Fecioarei Maria cu pruncul în braţe, s-a simulat actul semănatului etc.

Vocile copiilor au fost puse în valoare şi de doi instrumentişti inimoşi, Aron Popa, învăţător pensionar, şi de profesorul de muzică Adrian-Eugen Drăgulescu, care i-au acompaniat la acordeon, respectiv la clarinet. Concomitent, a avut loc şi o expoziţie de desene, concepute de elevi ai claselor V-VIII, îndrumaţi de profesorul Constantin Zgîmbău.

De mare ajutor în pavoazarea sălii de clasă, în aranjarea şi organizarea expoziţiei, la împărţitul cadourilor pentru „actori“ a fost Consiliul Consultativ al Elevilor, reprezentat prin elevele Iulia-Anamaria Simiuc – cls. a IX-a, Denisa Lăscuţoni – cls. a IX-a, Irina Ardelean – cls. a XI-a, precum şi Moş Crăciun, întruchipat de Petru-Nicolae Danciu, elev în cls. a XII-a. La serbare au fost invitaţi părinţii copiilor, bunici, reprezentanţi ai conducerii liceului, ai Primăriei Ghelari şi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean Hunedoara.

Astfel, ne mândrim cu domnul director Toma Iancu-Emerson, un alt sufletist „fiu al satului“, care conduce cu o dăruire totală instituţia de învăţământ, având el însuşi rezultate deosebite (elevi medaliaţi în concursuri internaţionale). Pe lângă laudele de rigoare, micuţii au primit pachete cu dulciuri, sponsorizate de către Primăria Comunei Ghelari, prin mărinimia primarului Ioan Bulbucan şi a Lilianei Lucaciu, contabilul primăriei.

Această serbare face parte din Proiectul „SĂRBĂTORILE LA ROMÂNI“, care se derulează din noiembrie 2010, până în mai 2011. (Nicoleta Deac, secretara Liceului Teoretic Ghelari)

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Veşti proaste pentru şomeri

Anul 2011 vine cu veşti proaste pentru şomerii „de profesie“. Noua legislaţie din domeniul asigurărilor de şomaj reglementează foarte strict...

Toteştiul are propriul Moş Crãciun

Cu pachete, voie bună şi urări alese. Aşa se opreşte Moşu’ prin comuna Toteşti. Iar copiii îl aşteaptă cu poezii...

Cetatea Devei, redeschisã vizitatorilor

După aproape doi ani în care accesul turiştilor a fost restricţionat, din cauza lucrărilor de restaurare, Cetatea Devei şi-a redeschis,...

Închide