Actualitate

Septuagenarul care a agresat sexual mai multe minore, internat cu forța

Maximilian Gânju

Bătrânul de 73 de ani, din Deva, a agresat sexual două tinere și trei minore, toate fiind abordate pe stradă și pipăite de obsedat. Băr­batul a mai fost incriminat și pentru tâlhărie iar medicii specialiști au stabilit că suferă de afecțiuni psihice și avea disce­r­nă­mântul limitat la comiterea faptelor.
Procurorii Parchetului de pe lângă Jude­că­toria Deva au cerut instanței internarea lui într-o clinică de specialitate în tratarea afec­țiunilor psihice. ”Inculpatul a acostat-o pe per­soana vătămată (31 de ani), profitând de capacitatea redusă a acesteia de se apăra și a reacționa pe măsura forței făptuitorului, i-a introdus mâna pe sub bluză, prinzând-o de sânul stâng. Fiind luată prin surprindere, per­soana vătămată a reacționat, într-un final, îm­pin­gându-l pe făptuitor, care s-a îndepărtat fără să-i adreseze vreun cuvânt, pe tot par­cur­sul faptei. Ulterior, prin intermediul SNUAU 112, persoana vătămată a sesizat Poliția. Apoi, o fată de 12 ani, în timp ce era pe role pe trotuar a fost acostată de către inculpat, care a atins-o cu mâna pe piept, spunându-i ((hai să îți arăt ceva)). Bărbatul a abordat-o pe minoră și într-o altă zi, în aceeași zonă, când tot pe role fiind i-a tăiat intenționat calea afirmând ((vezi să nu cazi frumoaso)) însă la momentul respectiv a atins-o cu mâna pe umăr.
O altă minoră, în vârstă de 11 ani, în timp ce s-a deplasat de la domiciliu înspre școală, când a ajuns în zona pieței de pe strada Cioclovina, inculpatul a venit înspre aceasta și i-a pus mâna pe sâni spunând ((vai ce frumoasă ești, frumoasă fată))”, se arată în dosar. Alte două femei au fost atacate de pensionar, au stabilit anchetatorii. Polițiștii au cerut efectuarea unei expertize medico-legale psihiatrice a inculpatului iar cei de la Medicina Legală au concluzionat că abuza­torul sexual are scăzută capacitatea psihică de apreciere critică asupra faptelor sale și con­secințele acestora având discer­nă­mântul diminuat la data comiterii faptelor. ”În aceste condiții, s-a apreciat de către pro­curorul de caz că se impune internarea me­dicală provizorie nevoluntară a inculpatului, care este bolnav mintal, luarea măsurii fiind necesară pentru înlăturarea unui pericol concret şi actual pentru siguranţa publică. Petru F. ar fi făcut mai multe victime, însă o parte a acestora ar fi refuzat să depună plân­gere penală.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura