Sentinţă în procesul Vochiţoiu versus Avram

05 Vochitoiu-AvramNatalia Bumbac

Senatorul Haralambie Vochiţoiu (foto stânga) a pierdut în prima instanţă, respectiv Judecătoria Petroşani, procesul împotriva directorului SC Apa Serv Valea Jiului, Costel Avram (foto dreapta), pe tema furtului de apă.
Asta, după ce instanţa a respins cererea formulată de parlamentar împotriva lui Costel Avram, având ca obiect acţiune în răspundere delictuală, obligându-l pe senatorul Vochiţoiu la plata de cheltuieli de judecată în valoare de 2.000 de lei. Hotărârea Judecătoriei Petroşani nu este definitivă, putând fi atacată cu apel, acesta urmând să fie judecat de Tribunalul Hunedoara.

Cazul nu se încheie aici…
Deşi decizia primei instanţe nu-i este favorabilă, senatorul Haralambie Vochiţoiu susţine că dreptatea este de partea sa şi nu se va da bătut până nu va demonstra acest fapt. „Voi ataca hotărârea Judecătoriei Petroşani şi dacă va fi nevoie voi merge până la CEDO şi tot voi câştiga acest proces. Le-am depus la dosar o adresă de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Petroşani, în care se arată că nu am fost cercetat niciodată pentru furt. Că nu există nici o plângere la adresa mea pe acest motiv, dar nu s-a ţinut cont de ea. Avram a spus prostiile astea la îndemnul lui Moloţ şi aşa va face toată viaţa. Nu am nici o legătură cu firma respectivă, am acţiuni pe bursă la alte 40 de firme. Avram va răspunde pentru afirmaţiile denigratoare făcute la adresa mea”, a declarat parlamentarul.
Contactat pentru a-i cere un punct de vedere faţă de acest caz, directorul SC Apa Serv Valea Jiului SA, Costel Avram, a reiterat că senatorul Haralambie Vochiţoiu nu are dreptate, fără a face alte comentarii. „În 2014 mi-a intentat proces, iar la sfârşitul lunii trecute instanţa a dat verdictul. Vochiţoiu nu are dreptate, justiţia şi-a spus cuvântul. Mai mult nu doresc să comentez acest caz”, a afirmat directorul SC Apa Serv Valea Jiului SA.
Disputa dintre cei doi politicieni din Valea Jiului a plecat de la acuzaţiile aduse de Costel Avram la adresa senatorului, precum că acesta din urmă ar fi „hoţ de apă”. Afirmaţiile directorului SC Apa Serv Valea Jiului SA au la bază un control efectuat în 2012 de către reprezentanţii operatorului de apă şi canal la SC  Art Forest Company SRL, o firmă controlată de Haralambie Vochiţoiu, la care a fost depistat un branşament ilegal la conducta de apă potabilă. Senatorul a negat vehement aceste acuze, arătând că au la bază un substrat politic. Din acest considerent l-a acţionat în judecată pe directorul SC Apa Serv Valea Jiului SA, Costel Avram, fiind vorba de procesul în care Judecătoria Petroşani a dat sentinţa.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare