Sentinţă finală în dosarul traficanţilor de droguri: Deveanca Roxana Căpăţînă rămâne cu pedeapsa cu suspendare

24 octombrie 2018 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

Maximilian Gânju

Curtea de Apel Alba Iulia a admis apelul formulat de DIICOT – Biroul Teritorial Hunedoara şi a modificat sentinţa penală dictată de Tribunalul Hunedoara.
Instanţa a desfiinţat sentinţa penală cu privire la pedepsele accesorii. Judecătorii Curţii de Apel Alba Iulia au menţinut pedepsele principale dictate de Tribunalul Hunedoara. Astfel, pe fond, Roxana Căpăţînă (foto) a primit doi ani şi şase luni de închisoare cu suspendare şi interzicerea unor drepturi, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc şi de mare risc. Curtea de Apel a mai stabilit că tânăra va trebuit să presteze 60 de zile de muncă neremunerată în folosul comunităţii la Biblioteca Judeţeană „Ovid Densusianu” Deva sau la Primăria Deva.
Deveanca a fost arestată preventiv în februarie, după ce a fost oprită în trafic de poliţiştii din judeţul Vâlcea. În maşina cu care se deplasa, condusă de un şofer, au fost găsite droguri. „S-a constatat că persoanele menţionate mai sus transportau în autoturism o cantitate de 200 grame materie vegetală de culoare verde-oliv cu miros specific – canabis, precum şi un număr de nouă bile din material plastic ce conţin substanţă pulverulentă de culoare albă. Căpăţînă Roxana a precizat că a primit în data de 22 februarie 2018 substanţele respective de la o persoană necunoscută din municipiul Petroşani, pe raza municipiului Deva şi că, la indicaţiile pe care avea să le primească de la acea persoană, urma să le transporte pe raza municipiului Bucureşti pentru a le înmâna unei alte persoane”, informau procurorii DIICOT.
În dosar au mai fost condamnaţi la pedepse cu suspendare, Ioan Neguţi şi Laurenţiu Anton, tot pentru trafic de droguri. În ceea ce-l priveşte pe Mircea Vasile Stancu, care a fost condamnat de Tribunalul Hunedoara la patru ani şi şase luni cu executare, apelul declarat de acesta a fost disjuns şi s-a format un alt dosar ce urmează a fi judecat de instanţa de apel.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Un patron din Hunedoara a încercat să se omoare, din cauza datoriilor

Angajaţii unei firme private din municipiul Hunedoara, situată pe Strada Rotarilor, au trăit clipe de groază, ieri, după ce patronul...

Condamnat pentru omor calificat, ţinut după gratii

Un individ, condamnat la 10 ani de închisoare pentru omor, a încercat să-i înduplece pe judecătorii deveni să-l elibereze din...

Beat la volan, încă de la primele ore ale dimineţii

Un tânăr de 33 de ani, din municipiul Vulcan, a fost prins de poliţiştii din Haţeg conducând băut. Surprinzător este...

Închide