Sentinţă definitivă în dosarul pedofilului din Deva

Natalia Bumbac 03 ciocan

Deveanul Cristian Ciobanu, acuzat de pornografie infantilă şi acte sexuale cu minori, va petrece următorii ani în puşcărie. Curtea de Apel Alba Iulia i-a respins apelul faţă de sentinţa dată de Tribunalul Hunedoara, prin care a fost condamnat la şapte ani şi opt luni de închisoare cu executare, decizia fiind definitivă.
Prin aceeaşi hotărâre definitivă au fost menţinute şi celelalte dispoziţii ale primei instanţe, printre care plata unor despăgubiri financiare către minorii pe care Ciobanu i-a abuzat sexual. Trebuie spus că anchetatorii au identificat în acest caz şapte minori de sex masculin care au fost victimele deveanului. Dintre aceştia, doar doi au cerut plata unor daune morale, fiindu-le aprobată de instanţă suma de 2.000 de lei pentru fiecare.
Racola minori din municipiu
Reamintim cititorilor că deveanul Cristian Florin Ciobanu a fost prins de oamenii legii în luna august 2015, fiind arestat preventiv. Acesta a fost acuzat că racola minori de sex masculin din Deva, cu care întreţinea relaţii sexuale, iar scenele respective le înregistra cu aparatură video. Procurorii au avut indicii că deveanul ar fi comercializat imaginile respective contra unor sume de bani, dar a şi distribuit filmuleţele pe Internet. La percheziţiile organizate la domiciliul pedofilului, anchetatorii au ridicat mai multe mijloace de probe, constând în materiale video şi dispozitive de stocare a datelor în sistem informatic. Printre victimele pedofilului se numără şi doi dintre cei trei minori care au tâlhărit şi violat o femeie de 40 de ani în centrul municipiului Deva, care a decedat la scurt timp pe patul de spital. Cristian Florin Ciobanu nu este la prima încălcare penală a legii, acesta având în trecut şi alte hotărâri judecătoreşti prin care a fost condamnat la ani grei de puşcărie.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.