Actualitate

Sentință definitivă în dosarul monstrului din Țara Hațegului

Maximilian Gânju

Tânărul condamnat pentru agresiune sexuală, act sexual cu un minor ori tentativă de viol, a primit o pedeapsă de 9 ani de pușcărie. Sentința Curții de Apel Alba Iulia este definitivă și vine ca urmare a faptului că individul a agresat sexual o copilă în vârstă de 7 ani.

Au apărat-o câinii
Doinel Bălușe, în vârstă de 26 de ani, din Țara Hațegului, va sta în pușcărie aproape 11 ani, pentru că mai avea un rest de pedeapsă de la o altă condamnare. Jude­că­torii de apel au reținut că nu există îndoială că a săvârșit fapta de care a fost acuzat, când minora a căzut victimă agresiunii sexuale a inculpatului, astfel că i-au respins apelul. Bălușe abia scăpase din pușcărie când a încercat să o violeze pe copilă. Fu­sese eliberat condiționat după ce execu­tase o pedeapsă pentru act sexual cu un minor dictată tot de Judecătoria Orăștie. Și atunci recidivase la scurt timp după elibe­ra­rea din penitenciar, unde a fost închis tot pentru infracțiuni sexuale, respectiv o tentativă de viol comisă asupra unei femei de 76 de ani. Conform anchetei, tatăl mi­norei a mers la un vecin iar recidivistul s-a văzut singur cu fetița de 7 ani, a închis ușa camerei în care se afla aceasta și s-a culcat pe pat lângă ea. I-a tras jos pantalonii iar copila a reușit să fugă și să se refugieze la cei doi câini ai familiei, care erau legați în apropiere. „Inculpatul a urmat persoana vătămată, însă nu s-a mai putut apropia de aceasta de frica câinilor, astfel că s-a întors în locuință.După ce inculpatul s-a întors în locuință, persoana vătămată a fugit prin grădina imobilului până la un imobil nelocuit situat în vecinătate, s-a urcat pe o scară și
s-a ascuns în podul casei nelocuite. În continuare, inculpatul a căutat-o, a găsit-o, a luat-o în brațe și a dus-o într-o anexă situată lângă casa nelocuită, împotriva voinței persoanei vătămate, care a început „să dea din picioare”, încercând să scape”, se arată în dosar. Bălușe a încercat să întrețină raporturi sexuale cu fata, dar nu a reușit. Nu și-a recunoscut nici o clipă faptele, însă probele ADN și testarea cu detectorul de minciuni au arătat că este vinovat.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura