Sentinţă definitivă în dosarul încăierării dintre două grupări de interlopi din Hunedoara

Natalia Bumbac

Curtea de Apel Alba Iulia a dat sentinţa definitivă într-un dosar de tentativă de omor, în care au fost judecaţi şase bărbaţi din municipiul Hunedoara. Este vorba despre un proces în care două clanuri de interlopi, din municipiul de pe Cerna, s-au încăierat, apoi au depus plângeri penale unii împotriva altora.

Aveau ”cozi”
Cea mai grea pedeapsă a primit-o Ioan Johrendt, zis ”Memo”. Bărbatul a fost condamnat la trei ani şi cinci luni de închisoare pentru tentativă de omor. Recent, Johrendt a mai fost trimis în judecată într-un dosar de trafic de droguri, în stare de arest preventiv. Viorel Puşcaşiu s-a ales cu o amendă penală de 2.400 de lei pentru încăierare. Totodată, instanţa a constatat că bărbatul este arestat preventiv într-o altă cauză. Stelian Toporan şi Mihai Mateş au primit câte o amendă penală de 1.800 de lei, tot pentru încăierare. Ladislau Lakatos, zis ”Loţi” a primit o pedeapsă de un an şi şase luni de închisoare. Trei luni a primit în acest dosar, iar restul a fost o condamnare rămasă neexecutată dintr-un alt dosar. Gheorghe Covaciu, zis ”Piticu”, a fost achitat. Dosarul a fost trimis în judecată în 2016, faptele petrecându-se în urmă cu doi ani.

L-a înjunghiat cu briceagul
Din datele anchetatorilor, cele două grupări de indivizi care s-au încăierat sunt din cartierele Micro V şi Micro VII din municipiul Hunedoara. Fratele unui inculpat din dosar îşi aniversa ziua de naştere, ocazie cu care a invitat mai multe persoane într-un local din cartierul Micro VII, unde au petrecut până aproape de ora 03.00. De la acest local, chefliii au plecat spre un altul, pentru a continua petrecerea. Între timp, au fost contactaţi de Toporan care venea de la barul Scorpion din localitate şi le-a spus că acolo este un individ cu care se află în conflict, sfătuindu-i să evite acel loc. După ce s-a închis barul, grupul de petrecăreţi a mers tocmai în barul Scorpion, unde au dat nas în nas cu o gaşcă din cartierul Micro V, printre care şi Ioan Johrendt. Moment în care, un individ aflat în bar a încercat să-l lovească cu pumnul pe Mihai Mateş, dar acesta s-a ferit şi a părăsit în fugă localul. După el au alergat Johrendt şi Covaciu, urmaţi de mai multe persoane aflate în bar. Cele două grupări rivale s-au încăierat în faţa barului. În timpul altercaţiei, Johrendt l-a lovit în piept de mai multe ori cu un briceag pe Mateş, după care a aruncat briceagul. Mateş a mers la spital cu un taxi, medicii au considerat că nu are nevoie de îngrijiri medicale, însă, după două zile, starea bărbatului s-a agravat. El a revenit la spital unde a fost operat. Johrendt nu şi-a recunoscut faptele atunci când a fost audiat, însă anchetatorii au avut probe indubitabile cu care au demonstrat că bărbatul se face vinovat de tentativă de omor.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.