Sentinţă definitivă în dosarul crimei de la stâna din Stretea

19 iulie 2016 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

02-criminalNatalia Bumbac

Ieri, Curtea de Apel Alba Iulia a dat sentinţa definitivă în dosarul în care Fănică Varga, un bărbat de 42 de ani din judeţul Argeş, a fost judecat pentru omor. Acesta a fost luat ca ajutor de cioban la o stână din localitatea Stretea, comuna Dobra, iar după câteva zile şi-a omorât patronul şi a încercat să fugă de răspunderea în faţa legii.
Fănică Varga (foto) a fost condamnat de Tribunalul Hunedoara la 13 ani de închisoare cu executare, după judecarea apelului, pedeapsa fiindu-i redusă. Potrivit judecătorului Aurelian Mocan, vicepreşedintele Curţii de Apel Alba Iulia, pedeapsa i-a fost redusă de la 13 la 11 ani de închisoare cu executare, hotărârea instanţei fiind definitivă.
Reaminitm că oribila crimă de la stâna din Stretea s-a petrecut la începutul lunii ianuarie 2016. Cadavrul ciobanului de 64 de ani a fost descoperit de soţia lui, zăcând într-o baltă de sânge, cu faţa în noroi. Deoarece avea urme de lovituri puternice în zona capului, femeia a anunţat decesul soţului său la poliţie, iar anchetatorii au mers pe ideea că dobreanul a fost victima unei infracţiuni de omor. Primul suspect a fost ajutorul angajat de cioban la stână, acesta nefiind găsit la faţa locului. Imediat, poliţiştii au pornit în căutarea ucigaşului, care, la câteva ore după producerea crimei, a fost prins într-un autocar care se îndrepta spre Timişoara. Din cercetările anchetatorilor a rezultat că, în data de 12 ianuarie 2016, pe fondul consumului de alcool, între cei doi s-a iscat un conflict spontan. Moment în care, Fănică Varga, angajat din 3 ianuarie la stână, l-a lovit pe patronul său de mai multe ori în cap cu toporul şi cu hârleţul, provocându-i leziuni care au dus la decesul ciobanului. După care, a încercat să fugă din zonă, fiind prins de poliţişti.

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Realizatorul TV, Telus Frigescu, merge la închisoare pentru proxenetism

Bărbatul a fost acuzat de implicare într-o reţea de prostituţie şi a primit o condamnare de trei ani şi jumătate...

Pleşcan a fost arestat preventiv

Magistraţii Tribunalului Hunedoara au întors soluţia judecătorilor de la Petroşani, aceştia hotărând ca fiul fostului consilier judeţean să fie cercetat...

Gelu Simoc iese la contraatac

Contestat de suporteri după revenirea în conducerea echipei FC Hunedoara, Gelu Simoc afirmă că cei care au protestat împotriva sa...

Închide