Politica si administratie

Senatorul Vasilică Potecă: Economia țării trebuie relansată prin investiții publice

Plafonarea lemnului de foc la 400 de lei metrul cub a provocat haos pe piață. Depozitele comunale sunt aproape goa­le, comercianții refuză să mai vândă. Motivul invocat la unison este același: Pierd bani dacă vând la pre­țul impus de stat. Asociația in­dus­triei lem­nului PROLEMN susține că pro­blema poate fi rezolvată prin acor­da­rea de vouchere pentru consuma­tori.

Au găsit o șmecherie
Cine a apucat să-și cumpere lemne de foc se poate considera norocos. În acest moment… lemnul se găsește greu sau deloc. Criza a început în momentul în care guvernul a vrut să facă o faptă bună și a plafonat prețului metrului cub la 400 de lei.
Senatorul PNL de Hunedoara, Vasilică Potecă (foto), a declarat într-o emisiune televizată că „în piață s-a întâmplat altceva. La noi în județ, accesul la lemnele de foc este mai facil, Hunedoara fiind al treilea județ din țară ca împădurire. De aceea, a trebuit ca plafonarea prețului la lemne să fie făcută în toată țara. În unele locuri, prețul era mai mare. Sunt, însă, cei care au cumpărat lemnul înainte de plafonarea prețului, iar apoi au vrut să-l vândă cu sume mult mai mari. Adică să facă mulți bani. Și, ce au făcut aceștia? Au zis că nu vând la metru cub, ci la tonă. O șme­cherie. Responsa­bili­tatea în acest caz nu este doar a gu­vernului, ci și a primăriilor și a Direcțiilor silvice. Este un efort organizatoric in­tens”, a spus senatorul Vasilică Potecă.
Pe de altă parte, parlamentarul liberal a susținut că România depinde de PNRR. „trebuie relansată economia prin in­ves­tiții publice. Este foarte im­por­tant acest lucru”, a adăugat Potecă. (A.Năstase).

 

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura