Senatorul PSD Cristian Resmeriţă îl ameninţă cu demiterea pe directorul Termocentralei Mintia

10 februarie 2019 | 3 Comentarii | Publicat in: Flash, Politica si administratie

Sorina Popa

După declaraţiile conducerii ALDE Hunedoara, cum că Termocentrala Mintia are în plan importul de cărbune din Indonezia, datorită conţinutului scăzut de sulf şi a preţului mult mai mic, au început şi reacţiile împotriva acestui lucru.

Doar pentru completarea stocului
Astfel, senatorul PSD de Hunedoara, Cristian Resmeriţă (foto), a declarat recent într-o conferinţă de presă susţinută în Valea Jiului, că ”directorul Termocentralei Mintia, Ioan Conţ, dacă nu-şi revizuieşte gândirea în legătură cu importul de cărbune din Indonezia, va fi fostul director de la Mintia”. Dacă Termocentrala Mintia importă cărbune din Indonezia, minerii din Valea Jiului îşi vor pierde locurile de muncă, a spus Resmeriţă.
”Eu înţeleg că este nevoie de completarea stocului de cărbune de la Termocentrala Mintia. Nu sunt împotriva importurilor de cărbune, dacă acestea se fac pentru completare. Dar să vină directorul termocentralei şi să spună că aduc cărbune din Indonezia că e mai puţin poluant şi mai ieftin, astea sunt prostii. Ca să aducă din Indonezia, trebuie să plătească înainte cărbunele. În schimb, minerilor din Valea Jiului le sunt datori cu anii, pentru cărbunele dat. Dacă domnul Ioan Conţ vrea să mai fie directorul Termocentralei Mintia, să aibă o gândire corectă. Dacă nu îşi revizuieşte gândirea, va fi fostul director. Poate să aibă sprijinul oricui, nu mă interesează”, a declarat senatorul PSD Cristian Resmeriţă pentru MESAGERUL HUNEDOREAN.

Nu e director pe viaţă
”Chiar dacă este susţinut de ALDE, să ştiţi că au mai fost şi alţii susţinuţi de către unii sau alţii şi când am spus că nu vor mai continua, nu au mai continuat activitatea. Nu îmi fac o ambiţie din această chestiune. Îl rog pe domnul director să nu considere că dacă este susţinut de ALDE poate să facă astfel de declaraţii şi să-şi bată joc de Valea Jiului. Dacă doreşte să fie directorul termocentralei de la Mintia şi nu fostul director de la Mintia, să-şi revizuiască atitudinea în totalitate şi să nu considere că, dacă e membru ALDE va fi director pe viaţă”, a declarat Resmeriţă în conferinţa de presă în Valea Jiului. ”Mai întâi să cumpere cărbunele din Valea Jiului şi să facă în aşa fel, încât cele patru exploatări miniere care dau cărbune astăzi să funcţioneze în continuare”, a adăugat senatorul Cristian Resmeriţă.

Conform condiţiilor de mediu cerute
Directorul Ioan Conţ a declarat într-o conferinţă de presă la sediul ALDE Hunedoara că se are în vedere achiziţionarea cărbunelui din Indonezia, deoarece acesta are un conţinut scăzut de sulf şi, deci, nu ar mai fi nevoie de o instalaţie de desulfurare la Termocentrala Mintia. În aceste condiţii, susţine Conţ, se poate funcţiona conform normelor europene de mediu. În plus, a mai spus liderul ALDE, cărbunele din Indonezia este şi mult mai ieftin decât cel din Valea Jiului. Dar, ce vor mai lucra minerii din Valea Jiului?

Loading...

Comentarii (3)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Valea Jiului spune:

    Suntem de partea senatorului Cristian Resmerita !

  2. drac nea dancilescu spune:

    Asa DA, in felul asta vei mai fi votat de mineri si de alti hunedoreni! Bravo, domnule senator! O spune un nepesedist!

  3. florin spune:

    ce tare esti nene , dai tare inainte.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Prinşi la volan, deşi nu aveau dreptul să conducă

Doi şoferi sunt cercetaţi penal pentru că au urcat la volan deşi nu mai aveau dreptul de a conduce autovehicule....

Tâlharii din Lupeni rămân după gratii

Cei doi suspecţi sunt acuzaţi de tâlhărie calificată şi au fost arestaţi preventiv de magistraţii Judecătoriei Petroşani. Aceştia nu s-au...

Sinucidere sau accident?

Criminaliştii din Petroşani împreună cu procurorii şi medicii legişti trebuie să facă lumină în cazul unui petroşănean descoperit decedat pe...

Închide