Politica si administratie

Senatorul Potecă, întâlnire cu parlamentari din Polonia

Senatorul Vasilică Potecă (foto) a avut discuții cu parlamentari din Republica Polonă, privind colabo­ra­rea pe tema energiei verzi și a in­fra­structurii rutiere.

În domeniul administrației publice
„Am participat săptămâna aceasta la întrevederea avută de membrii Comisiei pentru administrație publică a Senatului României cu delegația Comisiei pentru guvernare locală și politică regională din Seimul Republicii Polone. Alături de colegul meu, se­na­torul PNL Mihail Veştea, vicepre­șe­din­tele Comisiei pentru administrație publică, am abordat teme care au avut ca principal subiect cooperarea bila­te­rală, regională și europeană dintre România și Polonia, în plan politic, economic și sectorial, cu precădere în domeniul administrației publice.
În cadrul întâlnirii a fost subliniată importanța și buna colaborare dintre România și Polonia în contextul ce­lebrării a 30 de ani de la încheierea Tra­tatului bilateral cu Republica Polonă. De asemenea, am purtat dis­cuții pe marginea subiectelor legate de cooperarea sectorială, bilaterală și regională, în planul energiei verzi și decarbonizării, infrastructurii rutiere re­gionale și a dezvoltării rurale, pre­cum și al atragerii și cheltuirii fon­durilor europene alocate acestor sec­toare”, a spus Vasilică Potecă, senator PNL Hunedoara.
Seimul Poloniei este din secolul XV cea mai înaltă instituție a puterii le­gislative din Polonia. Actual­men­te formează camera inferioară a parlamentului polonez. Seimul este compus din 460 de de­pu­tați, aleși prin vot universal. Le­gislaturile Seimului du­rează patru ani. (A.N.)

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura