Sport

Semne de reabilitare la Jiul Petroşani

Ciprian Marinuţ

Cu rezultate slabe la seniori, din cauza problemelor financiare, dar cu o clasare promiţătoare la juniori, Jiul Petroşani speră la un retur mai bun în campionatul Ligii a IV-a, graţie semnalelor pozitive primite din partea autorităţilor locale.

Cantonament neaşteptat
După ce în ultima vreme au avut parte de cantonamente doar dacă părinţii îşi permiteau acest lux, juniorii Jiului vor beneficia de un cantonament de şapte zile, ca la carte, la Herculane, începând data de 6 februarie. „Avem 30 de copii legitimaţi la club, iar decizia Primăriei Petroşani de a finanţa un cantonament nu poate decât să ne bucure. Sperăm că acesta este primul semn de schimbare a atitudinii autorităţilor faţă de mişcarea fotbalistică. Obiectivul nostru rămâne  acela de a forma fotbalişti de calitate. Chiar dacă nu mai avem seniori, noi ne-am reunit cu juniorii şi copiii cu care vom porni la drum şi pe care îi vom folosi atât la seniori cât şi la juniori, în campionatele Ligii a IV-a”, a declarat Sorin Ghiţan, antrenorul Jiului.

Revenire după o absenţă de trei luni
Semnalul dat de autorităţi l-a readus la club şi pe Cosmin Kanduth, deşi talentatul antrenor luase decizia de a se retrage. „M-am gândit mai bine, am văzut că Primăria Petroşani a început să se implice şi am decis să mă întorc. Îmi doresc să cucerim şi anul acesta primul loc la juniori şi să ne păstrăm titlul de campioni judeţeni cucerit anul trecut. Avem şanse mari, pentru că suntem la doar două puncte în spatele celor de la Cetate Deva. Ne dorim să participăm din nou la Turneul Final”, a declarat antrenorul Cosmin Kanduth. Se pare că finanţarea cantonamentului va fi urmată de achiziţionarea unui echipament complet de joc şi de prezentare. „În câteva zile, copiii de la Jiul vor avea echipamente de joc şi de prezentare noi. Este un pas important pentru noi”, a mai spus Cosmin Kanduth. Din păcate, este posibil ca Jiul să piardă doi juniori de bază, care au oferte de la cluburi mai puternice. „Cornel Graur şi Cătălin Ionică au fost ochiţi de cluburi importante. Sigur suntem mândri de acest lucru, pentru că înseamnă că munca noastră la club nu a fost în zadar, dar în acelaşi timp ne pare rău că aceşti jucători nu pot fi valorificaţi aici la noi în judeţ“, a precizat Cosmin Kanduth.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura