ActualitatePolitica si administratie

Șeful județului a verificat lucrările la Castelul Nopcsa, la poduri și la Green Line Valea Jiului

Președintele Consiliului Județean Hunedoara, Laurențiu Nistor, a vizitat, ieri, mai multe obiective de investiții, pentru a vedea stadiul lor.

Reabilitarea monumentului

„Am rezervat această zi pentru vizite în teren, la obiectivele de investiții derulate de Consiliul Județean Hunedoara. Prima
oprire, Castelul Nopcsa din Săcel, comuna Sântămărie Orlea. În urma vizitei de astăzi pot spune că sunt nemulțumit de întârzierile înregistrate în execuția lucrărilor. Sper ca lucrările rămase să fie executate în ritm cât mai alert, iar constructorul să profite la maximum de vremea bună. În ciuda acestor neajunsuri, reabilitarea monumentului istoric se apropie de final.
Cea mai mare parte a fondurilor necesare finanțării lucrărilor la Castelul Nopcsa au fost obținute prin PNDL II și se ridică la apro­ximativ 8,3 milioane de lei. Din bugetul local au fost alocate alte circa 3,2 milioane de lei. Este un proiect de suflet la care țin foarte mult, care va aduce plus valoare zonei Țării Hațegului și județului Hunedoara. Sper ca în urma vizitei de astăzi, intervențiile rămase să se urgenteze pentru a face, în acest an, recepția la finalizarea lucrărilor”, susține Laurențiu Nistor, președintele Consiliului Jude­țean Hunedoara.

Green Line

„La Petrila, am verificat modul în care se execută lucrările la podul de legătură cu centura orașului. M-au însoțit administratorul public al județului Hunedoara, Costel Avram, primarul orașului Petrila, Vasile Jurca, și reprezentanții constructorului. Obiectivul, în valoare de 7,6 milioane de lei, este finanțat prin Programul Național de Investiții ((Anghel Saligny)) și Bugetul propriu al Consiliului Județean Hunedoara.
Lucrările au început în luna mai a acestui an, iar stadiul fizic este de 75% (termenul de execuție fiind de 12 luni). Semnalele din teren ne arată că lucrările vor fi finalizate înainte de termen!
La Vulcan, am avut o întâlnire cu repre­zentanții presei, la obiectivul de investiții care vizează construcția depoului unde vor fi garate autobuzele electrice achiziționate în cadrul proiectului Green Line. Împreună cu administratorul public Costel Avram și pri­marul municipiului Vulcan, Cristian Merișanu, am discutat cu proiectantul și cu responsabilii implicați în derularea investiției. Realizarea depoului și sosirea primei tranșe de șase autobuze electrice reprezintă un pas uriaș în realizarea acestui proiect. În cadrul proiec­tului, va fi reabilitat și drumul de acces spre depou, care astăzi nu se prezintă în condiții deloc bune.
Proiectul Green Line Valea Jiului vizează realizarea unui sistem de transport public de persoane integral verde, primul de acest gen de țară implementat într-o regiune care concentrează trei municipii și trei orașe. Practic, de la Petrila la Uricani vom avea o linie de transport public cu autobuze electrice, cu stații pentru călători dotate cu sisteme elec­tronice de eliberare a tichetelor electronice și de informare, cu stații de întoarcere și în­cărcare a bateriilor electrice. Pe scurt, con­form proiectantului, implementăm primul mare proiect de mobilitate urbană care va sta la baza dezvoltării imediate a regiunii Văii Jiului. Chiar dacă, de-a lungul timpului, au fost multe voci care spuneau că acest proiect nu se va realiza, iată că suntem aproape de mo­mentul operaționalizării sale. În scurtă vreme, vom putea vorbi de transport public ecologic de la un capăt la altul al Văii Jiului”, a adăugat șeful județului. (A.N.)

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura