Şeful Direcţiei Antifraudă Deva a fost înlocuit din funcţie

9 iulie 2018 | 2 Comentarii | Publicat in: Actualitate, Flash

Maximilian Gânju

Şeful Direcţiei Regionale Antifraudă Fiscală 5 Deva, Nicolae Silviu Mărgineanu, a fost înlocuit din funcţie. Decizia de eliberare din funcţie a fost luată de premierul Viorica Dăncilă, în locul acestuia fiind numit Ovidiu-Florin Mănăilă.

Nicolae Silviu Mărgineanu a ocupat funcţia de inspector general adjunct al Direcţiei Regionale Antifraudă Fiscală 5 Deva, din cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) în luna mai 2017, acesta fiind numit de premierul de la acea vreme, Sorin Grindeanu. În perioada în care s-a aflat la conducerea instituţiei regionale, Mărgineanu a avut mai multe acţiuni reuşite, una dintre ele fiind în octombrie 2017, denumită operaţiunea ”Gustar”. Atunci, inspectorii Direcţiei Regionale Antifraudă 5 Deva au depistat şi confiscat, în proximitatea punctelor de trecere a Frontierei Nădlac, mărfuri însoţite de documente fictive cu o valoare de aproape şase milioane de lei. Mai exact, articole de îmbrăcăminte, care urmau să ajungă pe piaţa neagră din ţară fără a se plăti taxe bugetului statului. În perioada de peste un an în care Mărgineanu s-a aflat la conducerea Direcţiei Antifraudă Deva, inspectorii de aici a confiscat mărfuri de contrabandă în valoare de peste 26 milioane de lei.

Loading...

Comentarii (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. KokoRiko spune:

  Un articol tendentios, care incearca pictarea unei imagini deformate, idilice a institutiei, condusa de peste un an de personajul Nicolae Marginenanu – zis Nini.

  Modul neprofesionist, haotic, agresiv si taranesc prin care acesta conducea activitatea este relevant a fi adus la cunostinta publica si anume:
  1) Acest individ, nu are, nu a avut si nu va avea valenta de a conduce o institutie de control. Ii lipsesc pana la cele mai elementare notiuni de fiscalitete si drept si nu s-a evidentitat cu vreo lucrare mare incheiata anterior numirii ca inspector general adjunct, asta daca nu luam in considerare plangeri penale facute pe la shaormerii… Profesional capacitatea sa se rezuma la a se impune agresiv si a lansa injective la adresa subalternilor si a incerca sa legitimeze actiunile lui prin cunostintele altuia.
  2) Numirea ca adjunct al sau a unui copil (fost coechipier Mester Flavius) care a fost complet depasit de situatie si de functie ca si seful sau de altfel.Desi acest copil are potential in a creste profesional, atitudinea sa flegmatica si aroganta il face total nepotrivit pentru orice incercare de a colabora profesional, fiind mai mult un clovn arogant la conducere decat un om dedicat luptei cu evaziunea fiscala.
  3) servilismul deosebit fata de sefimea de la Bucuresti de care a dat dovada prin impunerea unor rezultate din controalele efectuate. Se pot verifica rezultatele actiunilor din lunile mai si iunie 2018 cand au existat situatii aberante in a amenda contribuabili cu sume de 20.000 lei pe Legea nr. 12/1990 si a fi confiscate marfuri de 40-50 lei, toate pentru raportarea unor rezultate cat mai bune. Desigur ca pentru fraierirea inspectorilor antifrauda din subordine le-a sugerat sa lase la mica intelegere cu contribuabilul sa dea ei cateva marfuri fara acte si sa fie amendati cu 20.000 lei pentru a creste artificial rezultatele controalelor. O situatie deosebita sunt si amenzile de 100.000 de lei aplicate de mai multe ori pentru 2 sau 6 litri de tuica gasite in incintele unitatilor de vanzare, tot pentru a creste raportarile si a da bine la sefi. Oare sumele din confiscari (26 de milioane)sunt reale??? Cine propunea valoarea unei perechi de incaltaminte care sa fie trecuta in raportari? Sa fie tot seful Nicolae Margineanu pentru a da bine mai departe la imparatimea din Bucuresti?
  4) stiind faptul ca ii vine o evaluare in decembrie 2017, l-a fortat pe Iosif Matea inspector sef serviciu sa incheie un control amplu la mai multi dezvoltatori imobiliari fara a avea tot materialul documentar (facturi,contracte) fiind incheiate procese-verbale care atesta nerealitati flagrante pentru umflarea prejudiciului la peste 100 de milioane de lei la nivelul grupului de firme. Faptul ca, rezultatele controalelor consemnate in procesele verbale sun nereale in parte, rezulta si din hotarari judecatoresti ale Curtii de Apel Timisoara, fiind anulate actele administrative (sechestre si popriri) emise la aceste societati. Cu aceasta lucrare, Nicolae Margineanu se lauda ca a avut rezultate deosebite, in fond mare parte din prejudiciul estimat nici macar nu exista si nu poate fi stabilit la o analiza rationala si profesionista a altor experti fiscali. Desigur ca prin acesta lucrare si Iosif Matea a intrat in gratiile sefului, fiind numit sef serviciu, desi abuzul comis este mai mult decat evident.
  5) Fostul sef al Antifraudei Deva a comis si ilegalitati sau o forma particulara de abuz in serviciu, semnand si avizand graficele cu ore suplimentare personale ce au fost platite din bugetul ANAF. Practic, fara nici un fel de control, el singur si-a avizat la plata ore suplimentare pe care tot el sustine ca le a efectuat desi nu l-a vazut nimeni la lucru :))). Din aceste activitati a incasat nelegal in anul 2017 aproape 10.000 lei sau poate chiar mai mult.
  6) Este cunoscut ca un jucator avid de diverse jocuri pe telefon in timpul programului, chiuluri peste chiuluri de la serviciu si cu toate astea era pontat prezent (similar cazului Dragnea) in schimb personalul din subordine era tinut captiv in cladire pana la finalul programului.
  7) Personalul din subordine a fost cazat la unitati hoteliere de 4 stele desi legea interzice acest lucru, calitatea de confort maxima fiind de 3 stele, prestatiile hotelului Continental din Arad fiind decontate din bugetul institutiei.
  8) Folosirea autoturismului institutiei (Nissan Patrol albastru cu numere de Valcea) in interes pur personal si inscrierea de date fictive in foile de parcurs.

  Daca astfel de conduite par a fi demne de laude, va las pe dumneavoastra sa decideti daca il treceti la rubrica bila alba sau bila neagra. Cu siguranta a fost o schimbare de bun augur in aceste vreme tulburi, intrucat institutia se ducea in jos, si colectivu era scindat…unde nu-i cap vai de picioare.
  Ar mai fi atatea de zis….macar pentru punctul 5, ar fi interesant sa se autosesizeze DNA Alba Iulia, asa macar pentru placerea cu care tot el a stricat afacerile unor oameni sarmani, cand aproba amenzi de 100.000 lei pentru 2 litri de tuica sau cand isi batea joc de oamenii din subordine. Daca nu se autosesizeaza, transmitem linkul catre ei, nu este nici un fel de problema.
  Grija mare cand mai scrieti astfel de articole laudative, cu ce mari realizari au avut unii…nu sunt cum vi le-au dictat la telefon va asigur, realitatea este deformata de oamenii cu ambitii prea mari pentru intelectul cu care sunt dotati.

 2. Popa Maria spune:

  O mare mizerie. Nu stiu cum va permiteti sa aruncati cu asemenea mizerii. Tot ce ati descris este o mare rusine si o mare mizerie si cine a descris situatia probabil un mare gunoi un inapt si un cretinoid.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Fitness în Cetatea Devei

Joi, 12 iulie, pe Cetatea din Deva va fi organizat un antrenament de fitness gratuit pentru toate persoanele iubitoare de...

La Mărtineşti începe livrarea lemnelor de foc către populaţie

La Mărtineşti, lemnul de foc e în atenţia conducerii locale. Ţinând cont că acum doi ani a fost livrat către...

C.A.R.P. Speranţa Hunedoara va împlini 60 de ani

Deoarece C.A.R.P. Speranţa Hunedoara va împlini 60 de ani de la înfiinţare, de-a lungul timpului oferind membrilor săi o serie...

Închide