ActualitateFlash

Şeful Biroului APIA din Hunedoara şi concubina sa, trimişi în judecată de DNA

Sorina Popa

Şeful biroului local al APIA din municipiul Hunedoara, Florin Opriş, a fost trimis în judecată, a anunţat, ieri, DNA, într-un comunicat. Opriş a fost prins în flagrant, la începutul lunii mai 2017, luând mită de la un fermier. El a fost arestat preventiv şi suspendat din funcţia deţinută la APIA Hunedoara. În prezent, el se află tot în arest preventiv.

Acuzaţiile la adresa lui sunt foarte grave: luare de mită şi trafic de influenţă. Şi concubina lui, Anca Anghel, salariată la APIA Hunedoara, a fost trimisă în judecată, în stare de libertate, pentru complicitate la luare de mită.
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt: „La data de 15 februarie 2017, inculpatul Opriş Florin a pretins de la un fermier (martor în cauză), suma de 50.000 lei (reprezentând o parte din fondurile nerambursabile primite de acesta din urmă). În schimbul acestor bani, inculpatul Opriş Florin a lăsat să se creadă că are influenţă asupra primarului comunei de domiciliu a fermierului, pentru a-l determina să–i suplimenteze martorului păşunea închiriată cu o suprafaţă de teren mult mai mare decât cea pe care o primise iniţial. La data de 26 aprilie 2017, inculpatul a pretins de la acelaşi fermier suma de 25.000 lei, amintindu-i că l-a ajutat la momentul efectuării, în cursul anului 2015, a unui control pe teren. Totodată, inculpatul i-a spus martorului că-l va ajuta în continuare cu soluţionarea cererilor pe care acesta le va depune la A.P.I.A. Centrul Local Hunedoara.
În data de 4 mai 2017, în contextul menţionat mai sus, inculpatul a primit de la martorul respectiv, prin intermediul inculpatei Anghel Anca, suma de 25.000 lei, moment în care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante”, se arată în rechizitoriul DNA.
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Hunedoara, cu propunere de a se menţine măsura preventivă dispusă în cauză. Anca Anghel este consilier superior la Serviciul Economic la APIA Hunedoara. Ea nu este suspendată din funcţie în prezent, susţine Marcel Socol, directorul executiv al APIA Hunedoara.

2 comentarii la „Şeful Biroului APIA din Hunedoara şi concubina sa, trimişi în judecată de DNA

 • APIA = Cea mai mare masina de spalat bani europeni.
  Peste 90% din banii de la APIA sunt dati incorect.
  Toti agentii APIA aloca terenurile celor pe care, in timp, au reusit sa-i ingretoseze, ale mortilor si mostenitorilor nerevendicate.
  Este clar ca necadastrarea nationala se „intampla” motivat de dorinta „spalarii legale” a fondurilor pe agricultura.
  Proprietarii de pamant nu sunt sprijiniti deloc in schimb hotii postrevolutionari, pripasiti de peste tot sunt zeificati prin legi si proceduri.
  Doar dubleaza agentii agricoli din primarii si eventual si de la cadastru.
  APIA TREBUIE DESFIINTATA sau RESTRUCTURATA.

 • Si câți mai sunt!!fondurile europene au îmbogățit salariații si părinții acestora.dar unii scapa…Au luat mai mult si au de unde sa.dea si la altii.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura