Şef de poliţie locală, încalcă legea cu bună ştiinţă

Maximilian Gânju

Legea trebuie respectată, dar nu şi de cei care o aplică. Cam aşa consideră şeful poliţiştilor locali din Petrila. Acesta şi-a parcat maşina de serviciu la un metru de trecerea de pietoni (vezi foto) şi s-a pus pe citit ziarul.
Pentru că doar în municipiul Petroşani există Trezorerie, funcţionarii administraţiilor locale din Valea Jiului vin aproape zilnic în „capitală”, însoţiţi de un echipaj al poliţiei locale din localităţile lor. În zona Trezoreriei Petroşani, mai tot timpul, nu există loc pentru a-şi parca autovehiculele, aşa că aproape toţi încalcă legea şi le lasă lângă trecerea de pietoni din zona Parcului Carol Schreter. Atât colegii lor din Poliţia Locală Petroşani, cât şi cei de la Serviciul Circulaţie închid ochii, astfel că însoţitorii funcţionarilor îşi văd liniştiţi de ale lor. Cam aşa s-a întâmplat şi la finele săptămânii trecute, vineri, mai exact, când însuşi şeful Poliţiei Locale Petrila, Gheorghe Bogeanu, şi-a parcat maşina de serviciu pe trecerea de pietoni şi apoi s-a apucat de lecturat presa. Pentru că un alt şofer era parcat pe locul pe care-l ochise poliţistul, a avut grijă să-l gonească cu sirena specifică vehiculelor MAI, de pe maşina de serviciu.
Anunţaţi telefonic, cei din Poliţia Petroşani n-au dat importanţă sesizării şi după zicala „corb la corb nu-şi scoate ochii”, au pasat responsabilitatea colegilor de la Poliţia Locală Petroşani. Aceştia din urmă au apărut imediat la locul sesizării şi l-au luat la întrebări pe „colegul” lor din Petrila. Bogeanu le-a replicat că „ştiu legea” şi cu greu a fost convins să-şi mute maşina de serviciu din zona trecerii de pietoni.
Articolul 174, litera e, din codul rutier, interzice oprirea voluntară a vehiculelor în locul unde este instalat indicatorul „Trecere pentru pietoni“ sau pe marcajele de traversare pentru pietoni ori la mai puţin de 25 m înainte şi după acestea.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.