Şef de la APIA Hunedoara, condamnat la trei ani şi opt luni de închisoare

10 mai 2018 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate, Flash

Natalia Bumbac

Curtea de Apel Alba Iulia a dat sentinţa definitivă în dosarul în care Florin Opriş, fost şef al Biroului local al APIA din municipiul Hunedoara, a fost judecat pentru fapte de corupţie, într-un dosar instrumentat de DNA. La apel, acesta a primit o pedeapsă mai mare faţă de cea dată de instanţa de fond. În acelaşi dosar a fost judecată şi Anca Anghel, concubina lui Opriş.
În fond, Tribunalul Hunedoara l-a condamnat pe Florin Opriş la trei ani de închisoare cu executare pentru luare de mită şi trafic de influenţă. Anca Anghel a primit o pedeapsă de doi ani închisoare cu suspendare pentru complicitate la luare de mită. Curtea de Apel Alba Iulia a admis apelul procurorilor şi l-a condamnat la trei ani şi opt luni de închisoare pe Opriş, iar Anca Anghel a primit o pedeapsă de trei ani cu suspendare. Totodată, instanţa i-a obligat pe ambii la plata sumei de 25.000 de lei către partea civilă Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale – APIA Hunedoara. Aflat în arest la domiciliu, Florin Opriş a fost ridicat joi, 10 mai, de poliţişti din locuinţa sa şi dus în penitenciar, au transmis reprezentanţii IPJ Hunedoara. Totodată, directorul APIA Hunedoara ne-a declarat că ambilor le vor fi desfăcute contractele de muncă.
Reamintim că Florin Opriş a fost arestat în luna mai 2017, după ce a fost prins în flagrant luând mită de la un fermier. Funcţionarul APIA a pretins o şpagă de 50.000 de lei fermierului, cu promisiunea că va interveni la primarul unde acesta din urmă are domiciliul, pentru a-l determina să-i mărească suprafaţa de păşune închiriată. În data de 4 mai 2017, în contextul menţionat mai sus, Opriş a primit de la fermier, prin intermediul concubinei sale, angajată şi ea la APIA Hunedoara, suma de 25.000 lei. Opriş a fost suspendat din funcţie în momentul declanşării anchetei penale.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Bulina neagră, 11.05.2018

Marika Luca, locuitoare din Lupeni Pentru că, într-o dispută avută cu fiul său, în vârstă de 35 de ani, pe...

Bulina albă, 11.05.2018

Florentina Marincu, atletă la CNS Cetate Deva Pentru că, la doar trei luni după revenirea la dragostea dintâi, atletismul, a...

Cei de la S.P.I.G.M vor ca Deva să rămână verde

E în sarcina Serviciului Public de Întreţinere şi Gospodărire Municipală Deva (S.P.I.G.M) ca oamenii să se bucure de frumuseţea zonelor...

Închide