Şedinţele Consiliului Local Hunedoara se mută pe Zoom

15 noiembrie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate, Flash

Adriana Năstase

Începând de astăzi, şedinţele de la Primăria municipiului Hunedoara au loc online, prin platforma Zoom, măsură implementată pen­tru a preveni răspândirea noului coronavirus.
„Vom ţine toate şedinţele online, din cauza numărului mare de infectări din municipiul Hunedoara. Am decis să limităm întâlnirile repetate pentru a putea continua desfă­şu­rarea activităţii instituţiei noastre. De ase­menea, am demarat procedura de achizi­ţio­nare a unor tablete pe care consilierii locali le vor folosi pentru şedinţele de consiliu, din ace­laşi motiv”, declară Dan Bobouţanu (foto), primarul municipiului Hunedoara. Acesta adaugă: „Căutăm soluţii pentru a limita in­te­rac­ţiunile, dar în acelaşi timp de a rămâne «pe baricade», în slujba cetăţeanului”.
Totodată, Birourile de Urbanism şi Investiţii nu mai funcţionează, deoarece 5 angajaţi şi, respectiv 4 sunt pozitivi la noul virus. “Aşadar, suntem nevoiţi să suspendăm activitatea aces­tor birouri, inclusiv relaţiile cu publicul, până la data de 20 noiembrie 2020, inclusiv. Vom relua activitatea cu publicul în 23 no­iembrie 2020. În perioada următoare, pentru că trebuie să rămânem în slujba cetăţeanului, intenţionăm să testăm în masă toţi angajaţii primăriei, printr-o procedură internă. Sperăm ca, astfel, să limităm numărul de îmbolnăviri de Covid-19 în rândul angajaţilor Primăriei municipiului Hunedoara. În prezent avem 20 de angajaţi testaţi pozitiv de către Primăria municipiului Hunedoara în cele două clădiri ale primăriei. Ţinând cont de infectarea ma­sivă atât în municipiul Hunedoara, cât şi în în­tregul judeţ, vom creşte numărul controalelor în rândul angajaţilor dar şi pe teren, astfel încât toţi cei care lucrează la Primăria mu­ni­ci­piului Hunedoara să respecte normele sa­ni­tare în vigoare, ca să limităm astfel răspân­direa virusului.
De asemenea, doresc să subliniez încă o dată că nu închidem primăria – trebuie să ră­mânem la dispoziţia cetăţeanului! Aceste două birouri au fost expuse, având relaţii cu publicul, cu persoane din exterior. Facem eforturi să ţinem toate birourile deschise, dar pentru a fi siguri că nu ni se mai îmbolnăvesc colegii, fac din nou un apel către toţi cetăţenii care vin la sediul primăriei să poarte mască şi să respecte normele sanitare în vigoare, să îşi dezinfecteze mâinile şi să limiteze pe cât posibil contactul cu angajaţii primăriei”, spune Dan Bobouţanu, primarul municipiului Hunedoara.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Luncoiu de Jos: fără lemne de foc, dar cu proiect pentru gazul metan

Magdalena Şerban Unele administraţii publice din judeţ au în proprietate foarte puţin fond forestier, aşa că se află în imposibilitatea...

Viorel Sălan:” Este o datorie sacră să transmitem mai departe moştenirea strămoşilor noştri daci”

Mult timp, cetăţile dacice din Munţii Orăştiei au fost o ţinta preferată pentru braconajul ar­he­o­logic. După ani de insistente demersuri...

Deputatul PNL Lucian Heiuş: Am găsit soluţia pentru secţia ATI a spitalului din Orăştie

Adriana Năstase Se ştie că Spitalul din municipiul Orăştie nu avea o linie de gardă pentru Secţia de Anestezie şi...

Închide