Politica si administratie

Şedinţă în etape şi fără rezultat

Carmen Cosman 
      
Şedinţa extraordinară a Consiliului Local Deva, programată pentru ieri după-amiaza, în care urma să se discute revocarea hotărârii de desfiinţare a postului de administrator public, a avut două etape. Liderii USL Deva au anunţat că aleşii locali vor veni la şedinţă, dar numai pentru a-şi spune punctul de vedere. „Intrăm în sala de consiliu, ne spunem punctul de vedere şi apoi vom părăsi sala”, a  declarat înainte de şedinţă copreşedintele USL Deva, Cosmin Nicula.   
 

Mai întâi a dispărut secretarul primăriei…
Şi aşa s-a şi întâmplat, dar cu o mică sincopă. Secretarul instituţiei, Carmen Bora, a părăsit sala de consiliu chiar înainte de începerea şedinţei şi dusă a fost. Aleşii locali USL au aşteptat cât au aşteptat, dar mai apoi au anunţat că vor pleca pe motiv că „şedinţa este abuzivă şi ilegal convocată”, după cum a precizat consilierul PSD Vasile Ţonea, care a mai spus că oricum punctul lor de vedere în legătură cu postul de administrator public al oraşului rămâne acelaşi. „Cei patru foşti consilieri locali nu ar trebui să voteze. Or, i-au adus aici să ridice mâna. Am venit aici din bun simţ la 15 fără 10 minute. Este 15 şi 20 de minute, deci a trecut o jumătate de oră. Secretarul primăriei, deşi  este în instituţie, nu a binevoit să participe ştiind că fără prezenţa sa nu se poate ţine şedinţa. Eu cred că în următoarele cinci minute, după ce plecăm noi se va întoarce secretarul, se vor schimba viceprimarii, tot abuziv, şi nu ne rămâne decât calea instanţei”, a  declarat Florin Oancea, proaspăt „uns” viceprimar.

…Apoi s-au „roit” consilierii uselişti    
Şi aşa a şi fost: în nici cinci minute, după plecarea consilierilor USL, în sală a revenit şi Carmen Bora, dar şi fostul viceprimar Marcel Morar. Numai că previziunile lui Oancea s-au oprit aici. Şedinţa nu s-a putut desfăşura din lipsă de cvorum.  „Şedinţa nu s-a desfăşurat, pentru că nu au fost prezenţi jumătate plus unu dintre consilieri. Trebuiau să fie minimum 11 consilieri prezenţi, din 21 şi au fost doar 9. Eu îmi văd de treabă în continuare şi aştept să se limpezească apele. Faptul că se întâmplă ce se întâmplă în consiliul local este o dovadă că într-adevăr avem nevoie de administrator public”, a spus Corina Oprişiu, al cărei post trebuia pus ieri în discuţie.
Mai subliniem că Prefectura Hunedoara a declarat ca fiind un abuz desfiinţarea funcţiei de administrator public al reşedinţei de judeţ, iar hotărârea trebuia revocată ieri de consiliul local.

2 comentarii la „Şedinţă în etape şi fără rezultat

 • JOS CIOCOIU, JOS STRIGOIU SECURIST, MIRCEA IOAN MOLOT

 • Frumoasa si ieftina distractie la Deva!!!
  Pe banii contribuabililor, bineinteles!!!
  ” într-adevăr avem nevoie de administrator public”, a spus Corina Oprişiu,” -pentru ce , Doamna ?????
  Nu aveti dreptul la semnatura pe nici un document, al primariei!!!
  In fisa postului , in afara de „taiat frunze la ciini”- ce altceva mai puteti face????
  -Doar sa zimbiti frumos la ziaristi si ei sa spuna ca sunteti cel mai bun comunicator din Primaria Deva.
  S-auzim numai de bine!

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.