Secţiile ATI de la spitalele din judeţ luate la purecat

Toate secţiile ATI din judeţul Hunedoara sunt verificate în aceste zile, în urma acestor con­troale urmând a fi elaborat un plan de confor­mare, se precizează într-un comunicat al Insti­tu­ţiei Prefectului.
În urma unui ordin al prefectului judeţului Hunedoara, Călin-Petru Marian, echipe mixte de verificare şi control, formate din specialişti de la I.S.U, D.S.P. şi I.S.C.I.R, verifică situaţia din punct de vedere tehnic şi sanitar în care se desfăşoară activitatea medicală la secţiile ATI.
Acţiunea are loc în urma deciziei premierului Ludovic Orban care a stabilit împreună cu reprezentanţi ai mai multor ministere, un „Plan de verificări” la toate spitalele din ţară, având ca scop final desfăşurarea în condiţii de siguranţă maximă a actului medical.
Primul ministru a precizat că „în urma acestor controale, o să existe un plan de conformare care va fi adus la cunoştinţa managerilor spitalelor. Orice lucrare de reparaţie, de achiziţii, orice modernizare necesară va fi inclusă în acest plan de conformare”.
În judeţul Hunedoara au fost verificate până ieri secţiile de terapie intensivă de la spitalele din Deva, Hunedoara, Brad şi Haţeg, iar în continuare echipele de control şi verificare îşi desfăşoară acti­vitatea la spitalele din Petroşani şi Lupeni.
Un raport final al acestor verificări va fi transmis Instituţiei Prefectului imediat ce acţiunea va fi finalizată. (M. Crivăţ)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare