Secția Oncologie a spitalului din Hunedoara, mai confortabilă cu pacienții, prin dotările recente
Magdalena Șerban
În curând, Spitalul Municipal „Dr. Alexandru Simionescu” Hunedoara va avea funcționale 20 de scaune tip fotolii, distribuite in 4 încăperi, pentru pacienții spitalizați sub formă de internare de zi, care urmează tratamente cu chimioterapie și imunoterapie.
Pentru mai bine
„Cele 20 de scaune se adresează pacienților care sunt stabili. Dorim să creăm condiții cât mai bune pentru ei, ținând cont că nu este deloc confortabil nici un tratament de acest gen. Deoarece în ultima perioadă a crescut adresabilitatea către spitalul nostru pe acesta specialitate medicală, lucru care a dus la majorarea numărului de locuri pentru spitalizarea de zi, se impunea să gândim prioritar în această direcție. Tratamentele cu chimiotereapie și cele de imunoterapie care se fac în secția noastră sunt aceleași care se realizează în toate clinicile mari din România. Astfel, pacienților internați în spitalizarea de zi li se administrează tratamentul, iar apoi pleacă acasă, nenecesitând alte tratamente suplimentare. Prin urmare, este foarte important să se simtă într-un mediu confortabil și modern, ca o oarecare diminuare a durerilor și suferințelor care și așa sunt mari și multe”, a transmis Radu Budae (foto), managerul Spitalului Municipal „Dr. Alexandru Simionescu” Hunedoara. Mai trebuie adăugat că promotorul acestei inițiative este medicul oncolog Alina Florea, un “înger cu chip de om”, cum o descrie managerul spitalului hunedorean.
Până și cifrele dor
Și tot legat de partea apăsătoare, din păcate, datele statistice arată că la ora actuală, în România numărul bolnavilor de cancer se ridică la aproximativ 500.000 de persoane, țara noastră
fiind pe primul loc la nivelul tarilor europene în ceea ce priveste rata de morbiditate a unor asemenea bolnavi. Cele mai comune forme de cancer înregistrate la noi sunt cel pulmonar si colorectal, la bărbați, respectiv cancerul de sân si cel de col uterin, la femei.