Comunitate

Municipiul Orăștie, pe harta marilor orașe ale țării. Va avea unele dintre cele mai moderne școli și grădinițe, în baza finanțărilor obținute prin PNRR

Magdalena Șerban

Una dintre administrațiile publice hu­nedorene care chiar are o preo­cu­pare permanentă legată de dezvol­tarea sistemului local de învățământ este cea din Orăștie. Aici, nu mai pu­țin de 12 licitații sunt active pentru dotarea școlilor și grădinițelor cu echipamente IT de ultimă generație, mo­bilier și materiale didactice. Valoa­rea estimată a contractelor este de 7.100.000 de lei, adică peste 1,4 mi­lioane de euro.

Perspectivă comună
Firmele interesate își pot depune ofertele până în 4 martie pentru echi­pamentele TIC, până în 11 martie 2024 pentru mobilierul școlar și până pe 28 martie pentru materialele didactice. „Aceste proiecte sunt derulate în scopul de a crește calitatea actului educativ și de a crea un mediu atractiv de învățare. Nu vrem doar să spunem că ne pasă, ci să confirmăm prin fapte. Din nou, susțin ideea că cei mici sunt stâlpul de mâine al comunității. Prin urmare, merită atenția și implicarea noas­tră. E un efort comun, alături de cadre didactice și părinți, efort care contribuie la acest deziderat de a avea o zi bună de mâine. În continuare, ne vom păstra atenția direcționată către tot ceea ce reprezintă unitate pre­șco­lară și școlară. Mulțumesc tuturor ce­lor implicați”, a transmis primarul din Orăștie, Ovidiu Laurențiu Bălan (foto).

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura