Sport

Secretul succesului campionului David Popovici

Înotătorul român David Popovici (foto) a cucerit medalia de aur în proba de 200 m liber, la Campionatele Mon­diale de nataţie de la Budapesta, cu timpul de 1 min 43 sec 21/100. El a fost urmat în finală de sud-coreeanul Sunwoo Hwang, 1 min 44 sec 47 sutimi, în timp ce medalia de bronz a revenit britanicului Tom Dean, în 1 min 44 sec 98 de sutimi.

Părinții au asistat la concurs
Popovici (17 ani) a stabilit și un nou record mondial de juniori, după ce îl ameliorase, duminică, în semifinale
(1 min 44 sec 40/100). Tânărul sportiv, legitimat la CS Dinamo, a reuşit cel mai bun timp şi în serii, duminică dimineaţa, 1 min 45 sec 18/100.
David Popovici, debutant la Campio­natele mondialele de seniori, a adus primul titlu mondial în bazin olimpic pen­tru înotul masculin românesc. România mai avea până acum două me­dalii de aur, cucerite de Tamara Costache (50 m liber, 1986) şi Diana Mocanu (200 m spate, 2001). „Sunt absolut obosit. Piscina e foarte rapidă. M-a ajutat faptul că oamenii pe care îi iubesc m-au privit și cei de acasă au crezut în mine. Oamenii de acasă au crezut în mine! Medalia este pentru ei. Acum voi merge să mă refac și voi fi gata pentru proba de 100 de metri. Treaba nu e terminată, încă mai am foame pentru performan­ță”, a declarat NOUL CAMPION MONDIAL al probei de 200 m liber!

Nu se vorbește despre înot
Ceea ce l-a ținut pe David pe drumul cel bun, crede antrenorul său, a fost „în primul rând” relația sa cu părinții săi, Mihai și Georgeta Popovici. Nu i-au spus niciodată: “Nu ai făcut bine în competiție, ești pedepsit. ” Nu au strâns medalii și nu l-au recompensat cu premii, telefoane sau bani, așa cum au văzut la alți părinți. Dar mereu s-au oprit să mănânce la IKEA după întâlnirile de înot, indiferent dacă a câștigat sau a pierdut, pentru că lui David îi plăcea tortul de acolo. Acasă nu se vorbește des­pre înot, semne de timp sau antre­nament – înainte de a se califica la Tokyo, mama lui nici măcar nu voia să audă cuvântul sushi, cu excepția cazu­lui în care David vrea să le spună ceva despre asta. Le pasă mai mult de cum s-a simțit și dacă s-a distrat decât de timpul sau numărul de ture.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.