Secretarul Primăriei Hunedoara câştigă procesul cu denigratorii săi de pe Facebook

Sorina Popa

Secretarul Primăriei municipiului Hunedoara, Dănuţ Militon Laslău (foto), a câştigat la Judecătoria Hunedoara procesul intentat administratorului paginii de Facebook ”Hunedoara Project” şi Luminiţei Vlad. Despre ce este vorba?

A cerut daune morale de 30.000 de lei
„Pe pagina respectivă de Facebook, Luminiţa Vlad a scris despre mine tot felul de prostii. Este vorba despre o postare din vara anului trecut. A scris că sunt ca un secretar de CAP, că sunt prostul satului, s-a legat de ţinuta mea, că nu sunt bine pregătit profesional. Nu am acceptat să fiu denigrat şi să mi se păteze imaginea, aşa că i-am acţionat în instanţă, atât pe administratorul paginii, Florin Putica, cât şi pe Luminiţa Vlad, care a scris lucrurile astea despre mine. Trebuie să spun că Luminiţa Vlad s-a răzbunat, deoarece ea avea un spaţiu în curtea Castelului Corvinilor, spaţiu pe care noi l-am scos la licitaţie, pentru închiriere. Aceasta s-a enervat că l-am scos la licitaţie şi atunci ce a zis, să se răzbune pe mine. Dar expirase contractul ei şi asta spune legea, asta am făcut. Putea să se prezinte la licitaţie, dar nu a venit. Am înţeles că a cerut să-i fie atribuit direct spaţiul. Mi-a denigrat imaginea, de aceea am acţionat-o în judecată şi pe ea şi pe administratorul paginii de Facebook «Hunedoara Project». Am cerut daune de 30.000 de lei. Nu mă interesează însă daunele, cât să se dea un exemplu pentru cei care scriu pe reţelele de socializare tot felul de lucruri şi de prostii. Nu e normal aşa ceva“, a declarat secretarul Primăriei municipiului Hunedoara, Dănuţ Militon Laslău, pentru MESAGERUL HUNEDOREAN.

Evacuată din spaţiul de la Castel
„Admite în parte cererea de chemare în judecată formulată de reclamantul Laslău Militon Dănuţ, în contradictoriu cu pârâţii Vlad Luminiţa şi Putica Florin, având ca obiect acţiune în răspundere delictuală. Obligă pe pârâta Vlad Luminiţa la plata către reclamantul Laslău Militon Dănuţ a sumei de 2.000 lei cu titlu de daune morale. Obligă pe pârâtul Putica Florin să publice prezenta hotărâre judecătorească pe pagina de Facebook “Hunedoara Project” şi să o menţină acolo pentru o perioadă cel puţin egală cu cea în care a existat pe acea pagină de Facebook postarea pârâtei Vlad Luminiţa referitoare la reclamant, postare care a stat la baza litigiului, precum şi să şteargă respectiva postare. Obligă pe pârâta Vlad Luminiţa să publice, pe cheltuiala sa, dispozitivul prezentei hotărâri judecătoreşti într-un ziar de largă răspândire la nivelul judeţului Hunedoara. Respinge în rest cererea. Obligă pe pârâta Vlad Luminiţa la plata către reclamant a sumei de 10 lei, reprezentând cheltuieli de judecată parţiale. Obligă pe pârâtul Putica Florin la plata către reclamant a sumei de cinci lei, reprezentând cheltuieli de judecată parţiale. Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare“, se arată în soluţia dată de Judecătoria Hunedoara, în data de 6 martie 2019.
Primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouţanu, a declarat la rândul său că Luminiţa Vlad avea un spaţiu închiriat în curtea Castelului, pentru care plătea cinci lei/mp. „În 2014 era preţul acesta, în 2015 ea nu a plătit nimic. Primăria a acţionat-o în instanţă, ca să evacueze spaţiul, contractul ei fiind expirat. Nu mai era un contract încheiat cu aceasta de trei ani. Am câştigat procesul şi am scos la licitaţie spaţiul respectiv, obţinând 213 lei/mp, adică de peste 40 de ori mai mult”, a afirmat primarul municipiului Hunedoara.

One thought on “Secretarul Primăriei Hunedoara câştigă procesul cu denigratorii săi de pe Facebook

  • 12 martie 2019 la 9:17
    Legătură permanentă

    Felicitari pentru articol ! Contine o explicare clara a faptelor. Si eu am fost si sunt foarte suparat pe cei care au un comportament nedemn in spatiul virtual si chiar in presa. Am intrat acum cateva minute pe pagina Hunedoara Project si vad ca nu au inteles mesajul si mai ales scopul articolului din Codul Civil care incrimineaza astfel de fapte . Citez ” Scopul răspunderii civile este, în principiu, de a repara un prejudiciu, această obligație de reparațiune urmărind totodată ca fapta susceptibilă a produce prejudiciul să nu mai fie săvârșită „.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.