Sechestru pe averea fostei soţii a ex-viceprimarului Hunedoarei

03 robert danNatalia Bumbac

Bunurile fostei soţii a lui Robert Dan (foto), fostul viceprimar al municipiului Hunedoara, rămân sub sechestru. Asta, pentru că Tribunalul Hunedoara a respins ieri contestaţia depusă de Alexandrina Coşăreanu faţă de măsura asiguratorie dispusă de procurorii DNA, decizia instanţei fiind definitivă.
Alexandrina Coşăreanu este urmărită penal într-un dosar în care procurorii anticorupţie anchetează posibile fraude cu fonduri europene. Alături de aceasta mai sunt cercetaţi fostul viceprimar al Hunedoarei, Robert Dan, fostul secretar al Primăriei Hunedoara, Aurel Raţă Bugnariu, şi fosta şefă  a Serviciului Buget – Finanţe – Contabilitate, Daniela-Arieta Căpâlnă.
Potrivit comunicatului DNA, în perioada 2010-2012, Alexandrina Coşăreanu a întocmit în fals opt contracte de arendă prin contrafacerea semnăturilor unor persoane, pe care ulterior le-a depus la APIA – Centrul Judeţean Hunedoara, cu scopul de a obţine subvenţii pentru perioada menţionată. Valoarea fondurilor obţinute în acest fel se ridică la suma de 1.875.246,74 de lei, reprezentând fonduri europene şi bani din bugetul naţional. În acelaşi scop, în cursul anului 2010, în baza unui contract de arendare, Alexandrina Coşăreanu a solicitat acordarea schemei de ajutor şi pentru o parcelă în suprafaţă de 118,50 de hectare de păşune, din proprietatea Primăriei Hunedoara. Documentul respectiv a fost încheiat fără a exista o Hotărâre a Consiliului Local al municipiului Hunedoara şi fără a se organiza o licitaţie publică în vederea atribuirii suprafeţei respective în favoarea fostei soţii a ex-viceprimarului municipiului Hunedoara, Robert Dan, arată procurorii DNA.

2 comentarii la „Sechestru pe averea fostei soţii a ex-viceprimarului Hunedoarei

  • 16 decembrie 2015 la 9:00
    Permalink

    Dane,Dane dar prosti ati mai fost mai frate

  • 16 decembrie 2015 la 9:01
    Permalink

    Ca noaptea cum se zice in popor

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.