Se va da în folosinţă noua clădire a Spitalului Judeţean din Deva

04 Cladire noua Spital Deva (3)Alice Brandisz

Până la sfârşitul lunii august, clădirea nou construită din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Deva va fi preluată de beneficiar. Firma care a executat construcţia va preda lucrarea instituţiei, cel târziu luna viitoare.
În urma derulării unui proiect de reparaţii capitale, la unitatea sanitară deveană, de ceva vreme, au loc renovări, dar şi lucrări de modernizare şi extindere. Potrivit conducerii spitalului, corpul Central B, nou construit în incinta spitalului, va fi dat în folosinţă, în curând. Lucrările majore au fost deja finalizate, iar în momentul de faţă se lucrează la ultimele detalii.
Noua clădire are şapte nivele şi este amenajată la cele mai înalte standarde, astfel încât personalul medical să îşi poată desfăşura activitatea în condiţii optime. De îndată ce corpul va deveni funcţional,  mai multe secţii din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Deva îşi vor muta activitatea aici. Printre acestea se numără secţia ORL, Oftalmologie, Chirurgie, Urologie, Ginecologie şi Pediatria. De asemenea, lucrările de modernizare au fost finalizate la secţiile Oncologie, Interne şi Infecţioase. Valoarea totală a acestui proiect se ridică la 20 de milioane de lei, sumă  alocată de Ministerul Sănătăţii.
Construirea noii clădiri era necesară, deoarece în prezent, unitatea tratează peste 210.000 de pacienţi într-un an. În cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Deva funcţionează 28 de secţii şi compartimente, cu aproape 650 de paturi pentru bolnavi. Cele mai aglomerate sunt secţiile Chirurgie, Cardiologia, Oncologia şi Internele.

2 comentarii la „Se va da în folosinţă noua clădire a Spitalului Judeţean din Deva

 • 12 iulie 2016 la 21:53
  Permalink

  Cum dracu se pot scrie astfel de articole fara sa verificati veridicitatea afirmatiiilor unor iresponsabili?!!!
  Singurele lucrari care se executa in acest moment se rezuma la aplicarea de polistiren expandat pe peretii cladirilor vechi, un fel de izolare termica(domeniul preferat al firmelor managerului).
  Sectiile Oncologie, Interne, Boli infectioase au fost renovate cu ani in urma, receptiile s-au dat in prezenta si in cinstea luyi MOLOT.
  Cand primiti bani ca sa „albiti” activitatea manageriala a unuia, cand de fapt ea este una de tip infractional, mai luati in calcul si faptul ca odata tot crapa „afacerea”, indiferent cine blocheaza investigatiile ca sa protejeze infractorii.

 • 14 iulie 2016 la 7:11
  Permalink

  Se fac tot felul de incaperi ale Spitaluluii din DEVA,dar nu se are in vedere promovarea medicilor tineri,criza de medici in tot Spitalul.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare