Alte două proiecte europene pentru Crişcior

04 Ovidiu FurduiMagdalena Şerban

Al patrulea mandat câştigat de primarul din Crişcior, liberalul Ovidiu Furdui (foto), a început cu vestea că noi bani europeni au fost atraşi pentru investiţiile locale. Asta, în condiţiile în care în trecut, acelaşi primar a primit un Premiu de Excelenţă  în cadrul Galei Avangarde, organizată sub egida Târgului Internaţional de Investiţii „Împreună reconstruim România“, tocmai datorită valorii mari a proiectelor implementate cu finanţare de la Uniunea Europeană.

Inundaţiile au făcut necazuri
„Trebuie să conştientizăm că fondurile europene reprezintă soluţia ideală pentru a obţine susţinerea lucrărilor de modernizare, fiind vorba de bani nerambursabili. E drept, nu e uşor cu birocraţia şi nici drumurile ce trebuie făcute nu sunt puţine, dar orice e bun are şi un preţ pe măsură. Noi continuăm. Pe o axă ce ţine de infrastructură, în acest an am depus un program european pentru modernizarea străzilor, în valoare de un milion de euro. Aşteptăm evaluarea, iar în cazul în care va fi declarat eligibil şi finanţabil, urmează să parcurgem noile etape birocratice care se impun. De asemenea, am mai solicitat susţinere pentru o grădiniţă cu program prelungit, printr-un plan de dezvoltare prin care am accesat tot fonduri europene. E vorba de o construcţie la roşu, ce necesită reabilitare, amenajare şi dotare, pentru a fi folosită ca grădiniţă. Clădirea e mai veche, la acea vreme am crezut că o putem finaliza din fonduri guvernamentale, dar nu a fost să fie, aşa că ne-am reorientat, de curând. Probabil că până la sfârşitul anului vom reuşi să finalizăm acest obiectiv pentru care am primit deja undă verde de finanţare”, a precizat Ovidiu Furdui.
Pe de altă parte, problema care a stricat veştile bune ţine de inundaţiile înregistrate în satele aparţinătoare. Se aşteaptă ajutorul financiar solicitat de administraţie, Guvernul stabilind alocările în acest sens. „O parte din drumuri le-am rezolvat cum am putut noi mai bine, pentru a redeveni circulabile. Am întâmpinat greutăţi în Barza, Valea Arsului, Valea Morii, adică tot ce e pe malul Văii Bucureşciului. Am avut şi trei drumuri distruse. Unul nici acum nu e circulabil sută la sută. Am comandat tuburi şi alte materiale necesare pentru a-l repara aşa cum trebuie şi urmează să ne ocupăm de el, săptămâna viitoare”, a mai arătat primarul din Crişcior.

One thought on “Alte două proiecte europene pentru Crişcior

  • 13 iulie 2016 la 10:25
    Permalink

    Comuna Crișcior poate sa se schimbe la fata si cu fonduri europene dar si prin atragerea de investitori care nu prea sant la ora actuala.Majoritatea tinerilor nu gasesc locuri de munca.Comuna sa se infrateasca cu alte comune din Norvegia,Elvetia,Spania,Danemarca,etc.Exista un strand distrus de trecerea anilor de marime olimpica care de ani de zile nu se vrea sa fie reconstruit,sa fie dat cu chirie ori la intreprinzatori locali investitia nu este prea mare.Strada Valea Morii sper sa fie o prioritate fiind afectata in fiecare an de inundatii dar si ca nu se vrea a se introduce canalizarea.Ar fi necesar a se construi si un camin pentru batranii singuri din zona dupa o analiza a noilor consilieri.Succes domnule Primar.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare