Se va circula sau nu din 15 august pe autostradă?

12 august 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Flash, Politica si administratie


            Ieri, a început recepţia lucrărilor la loturile 3 şi 4 ale Autostrăzii Lugoj-Deva.Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a declarat recent, la Deva că pânăîn 15 august 2019 cele două loturi ale A1 vor fi date în folosinţă.
Ieri, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a început recepţia lucrărilor.“După ce se finalizează recepţia lucrărilor se va întocmi procesul verbal, iar apoi se va solicita avizul Poliţiei în vederea deschiderii circulaţiei“, susţine purtătorul de cuvânt al CNAIR, Alin Şerbănescu.
Aseară, lotul 4 era în regulă, deci poate fi pus în circulaţie. Cu lotul 3 nu se ştie sigur dacă va fi dat în folosinţă odată cu lotul 4. Astăzi este aşteptat şi ministrul Răzvan Cuc să ajungă pe şantier, pentru a vedea ce se întâmplă cu deschiderea circulaţiei pe cele două loturi de autostradă. Oricum, şoferii nu vor putea circula direct pe autostradă între Lugoj şi Deva, deoarece pe o porţiune de aproximativ 10 kilometri, între localităţile Holdea şi Margina, trebuie construite tunelurile pentru urşi.
Lotul 3 are o lungime de 21,14 kilometri, iar lucrările au fost contractate la o valoare de 579,92 milioane lei. Din această sumă, 492,93 milioane lei, adică 85 la sută, reprezintă Fonduri de Coeziune, iar diferenţa de 86,98 milioane lei a fost asigurată din fonduri ale Guvernului României.
Lotul 4 are o lungime de 22,1 kilometri, iar valoarea contractului este ridică la 419,39 milioane lei. Contractul a fost finanţat cu 356,48 milioane lei din Fonduri de Coeziune, adică 85 la sută din suma totală. Diferenţa de 62,9 milioane lei a fost asigurată din fonduri guvernamentale.
Prefectul de Hunedoara, Fabius Kiszely, a declarat pentru MESAGERUL HUNEDOREAN că a fost pe teren ieri. ”Nu ştim exact dacă lotul 3 va fi dat în folosinţă acum. În ceea ce priveşte lotul 4 al autostrăzii Lugoj-Deva, totul este în regulă”, a spus prefectul de Hunedoara.(Sorina Popa)

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
CS Hunedoara a pierdut amicalul cu Industria Galda de Jos

Desfăşurată la Galţiu, partida de verificare dintre Industria Galda de Jos şi CS Hunedoara, fosta colegă de serie, a fost...

Decizii ale Asociaţiei Judeţene de Fotbal

La ultima şedinţă a Comitetului Executiv al AJF Hunedoara s-a anunţat că Cristian Cornel Coroiescu şi-a încetat calităţii de preşedinte...

Cetate Deva a câştigat amicalul cu Unirea Alba Iulia

Noua echipă a LPS Deva a câştigat cu 3-0 (2-0) partida de verificare disputată la Oarda de Jos cu Unirea...

Închide