Comunitate

Se schiază în Parâng!

Maximilian Gânju

În Staţiunea Parâng, de lângă Petroşani, a nins ca în poveşti în noaptea de marţi spre miercuri, iar stratul de zăpadă atingea ieri circa 10 centimetri. Numai bun de pus schiurile în picioare şi de făcut o tură de pârtie, şi-au spus turiştii care au şi dat buzna în masiv. Aşa că, ieri,  mai mulţi turişti, veniţi din judeţele învecinate în vacanţă, nu au ezitat să facă o tură cu schiurile sau cu „placa”.
Chiar dacă în Parâng sunt opt pârtii, doar pe una singură se poate schia în condiţii acceptabile, însă este ceaţă, temperaturi scăzute şi ninge uşor. Astfel că, până la sfârşitul acestei săptămâni, ar putea să se inaugureze sezonul de schi. „Este frumos şi mă simt foarte bine. Azi e prima zi de învăţat cu schiurile şi este perfect, pentru că nu este foarte multă lume. Am toată pârtia la dispoziţia mea”, spune Georgiana Stoche. „Vremea este bună, prima zăpadă este la fel de bună pentru schiat şi am înţeles că va mai ninge. Sigur sâmbătă şi duminică, pârtiile vor fi animate pentru că aşteptam cam demult această zăpadă”, spune un alt turist, care deja a făcut prima tură de pârtie din noul sezon de schi.
De aceeaşi părere sunt şi salvamontiştii din staţiune, care spun că va ninge în perioada următoare suficient cât să se deschidă măcar o parte din pârtii. „Aşa, ca pentru început, se schiază şi de la sfârşitul săptămânii ne aşteptăm la turişti mai mulţi. Totul este pregătit pentru sosirea lor, cabanele, noi suntem la posturi, telescaunul, pentru a-i aduce în staţiune. Şi preţurile sunt bune, pentru ca oamenii să se bucure de o vacanţă la munte”, declară Dumitru Bârlida, şeful  Salvamont Petroşani.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura