Sport

Se reia campionatul din Liga a III-a de fotbal. Cine merge în play-off și play-out

Finalul de săptămâna aduce, din nou, în tribunele stadioanelor, pe cei care așteptau reluarea întrecerilor din Liga a III-a. Vom asista cu toții la jocurile care vor stabili formațiile care vor evolua în play-off și în play-out.

O victorie
Cu câteva zile înainte de redebutul competiției, cele două formații din jude­țul nostru care evoluează în eșalonul trei, CSM Jiul Petroșani și CSM Deva și-au făcut ultimele retușuri pentru sta­bilirea loturilor cu care vor evolua.
CSM Jiul Petroșani (locul 6 cu 19 puncte) a avut un ultim meci amical, acasă, cu CSU Alba Iulia, partidă câș­ti­gată de oaspeți cu scorul de 1-0, singu­rul gol fiind marcat de către Pintea. Antrenorul Flavius Boroncoi i-a trimis în teren pe Popescu – Bălan, Noel, Torkos, Pătlăgică – Pencea, Ciubotariu – Gașpar, June, Covaci – Lupuleț, dar pe parcursul celor 90 de minute de joc au mai evoluat: Stancu, Fage și Geangălă. Bilanțul formației din Valea Jiului în meciurile de pregătire a fost de o victorie, un egal și patru înfrângeri, cu un golaveraj de 13-17.

A ratat mult
CSM Deva (locul 1, cu 32 de puncte) a jucat ultimul meci de pregătire în de­plasare, la ACS Mediaș, locul 2 din seria 9 și, un joc bun cu evoluții bune ale ele­vilor pregătiți de Marius Sîrbu. Echipa deveană a ratat mult, chiar și un penalty, prin Arnăutu, iar jocul s-a încheiat ne­decis, 0-0. Ai noștri au jucat în formula Avram – Buzan, Bărăitaru, Sabău – Tod – Creciunesc – Toma, Stoica, Popescu, Arnăutu – Modan, iar în repriza secundă au mai intrat în teren portarul Raț și jucătorii de câmp Gavrilă, Velcotă, Rus, Ciubăncan și Munteanu.
CSM Deva a disputat 10 meciuri ami­cale, dintre care a câștigat patru, a remizat în tot atâtea și a pierdut două, având un golaveraj de 16-14. Sâmbătă, în etapa care deschide sezonul, cele două formații din județ se vor întâlni la Petroșani, într-o partidă oficială, care contează pentru etapa a XVI-a. Echipa din Deva este lider în seria a VII-a, cu 32 de puncte acumulate și este, mate­matic, calificată în play-off, fază a com­petiției în care se califică primele patru for­mații din clasamentul seriei. For­mația din Valea Jiului are ca și obiectiv menținerea în liga a treia și nu urmă­rește o calificare în play-off, lucru ab­so­lut posibil în varianta în care echipa va evolua la fel de bine cum a făcut-o la debutul în acest campionat.

Iată programul etapei 16 în seria a 7-a:

Liga 3 – Meciurile Etapei 16, sâmbătă, 9 martie, ora 15.00

  • FCU Craiova Fotbal Club SA II – CS Gilortul Tg. Cărbuneşti
  • AFC Voinţa Lupac – ACSO Filiaşi
  • CSM Jiul Petroşani – CSM Deva
  • CSO Turceni – CSC Ghiroda şi Giarmata Vii
  • ACS Viitorul Şimian – Universitatea Craiova 2

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura