Se majorează tarifele la depozitarea deşeurilor

6 ianuarie 2011 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

Carmen Cosman

Societăţile de interes local din subordinea administraţiilor locale din Valea Jiului vor plăti mai mult pentru depozitarea deşeurilor menajere la groapa de gunoi de la Vulcan.

Deponeul de la Vulcan, care colectează gunoiul din întreaga Vale a Jiului, este plin, iar deşeurile trebuie neapărat sortate, ca să mai încapă până în anul 2016, când este termenul limită de funcţionare a acestuia. La Petrila, ar fi trebuit amenajat un deponeu ecologic, care să preia deşeurile, însă, consilierii locali de aici nu şi-au dat girul pentru construirea lui. În consecinţă, edilii din Vulcan se tem că, în lipsa gropii de gunoi ecologice, cea de la Vulcan nu va mai face faţă încă cinci ani de acum încolo, aşa că s-au decis să selecteze deşeurile înainte de depozitarea lor. Numai că acest lucru duce la majorarea tarifelor pentru celelalte administraţii locale. „Nu mai putem să depozităm deşeurile nesortate, din cauză că nu mai avem spaţiu suficient. Celelalte primării vor plăti mai mult, pentru că se adaugă costurile de sortare”, a declarat primarul din Vulcan, Gheorghe Ile. Deocamdată, acesta nu ştie cu cât vor creşte tarifele de depozitare, acest lucru urmând să fie stabilit după o analiză amănunţită. „Vom face calculele, în funcţie de suprafaţa existentă şi abia apoi vom lua o măsură în acest sens”, a mai precizat Gheorghe Ile.

În judeţul Hunedoara, ar fi trebuit să fie amenajate două deponee ecologice pentru depozitarea deşeurilor menajere, însă deocamdată, nici una dintre administraţiile publice locale unde urmau să fie amplasate acestea nu şi-a dat acordul. Soarta gropilor de gunoi va fi decisă, cel mai probabil, în această lună şi deja oficialii Consiliului Judeţean Hunedoara caută un nou amplasament unde să amenajeze un depozit de deşeuri, în concordanţă cu normele Uniunii Europene.

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Achitare în dosarul traficului de obiecte de patrimoniu

După aproape doi ani de procese, cei cinci inculpaţi din dosarul traficului de obiecte de patrimoniu au fost achitaţi de...

Patru candidaţi în cursa pentru Primãria Baru

Patru candidaţi se luptă pentru fotoliul de primar al comunei Baru, unde în data de 16 ianuarie, vor avea loc...

Salariul minim, majorat

Salariul minim brut pe economie a fost majorat, de la 1 ianuarie 2011, de la 600 la 670 de lei....

Închide