Actualitate

Se majorează tarifele la depozitarea deşeurilor

Carmen Cosman

Societăţile de interes local din subordinea administraţiilor locale din Valea Jiului vor plăti mai mult pentru depozitarea deşeurilor menajere la groapa de gunoi de la Vulcan.

Deponeul de la Vulcan, care colectează gunoiul din întreaga Vale a Jiului, este plin, iar deşeurile trebuie neapărat sortate, ca să mai încapă până în anul 2016, când este termenul limită de funcţionare a acestuia. La Petrila, ar fi trebuit amenajat un deponeu ecologic, care să preia deşeurile, însă, consilierii locali de aici nu şi-au dat girul pentru construirea lui. În consecinţă, edilii din Vulcan se tem că, în lipsa gropii de gunoi ecologice, cea de la Vulcan nu va mai face faţă încă cinci ani de acum încolo, aşa că s-au decis să selecteze deşeurile înainte de depozitarea lor. Numai că acest lucru duce la majorarea tarifelor pentru celelalte administraţii locale. „Nu mai putem să depozităm deşeurile nesortate, din cauză că nu mai avem spaţiu suficient. Celelalte primării vor plăti mai mult, pentru că se adaugă costurile de sortare”, a declarat primarul din Vulcan, Gheorghe Ile. Deocamdată, acesta nu ştie cu cât vor creşte tarifele de depozitare, acest lucru urmând să fie stabilit după o analiză amănunţită. „Vom face calculele, în funcţie de suprafaţa existentă şi abia apoi vom lua o măsură în acest sens”, a mai precizat Gheorghe Ile.

În judeţul Hunedoara, ar fi trebuit să fie amenajate două deponee ecologice pentru depozitarea deşeurilor menajere, însă deocamdată, nici una dintre administraţiile publice locale unde urmau să fie amplasate acestea nu şi-a dat acordul. Soarta gropilor de gunoi va fi decisă, cel mai probabil, în această lună şi deja oficialii Consiliului Judeţean Hunedoara caută un nou amplasament unde să amenajeze un depozit de deşeuri, în concordanţă cu normele Uniunii Europene.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura