Se lucrează din greu la autostradă

11 februarie 2018 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate

Iarna uşoară îi ajută pe cei care construiesc Lotul 4 al autostrăzii Deva-Lugoj şi nu numai. Potrivit celor de la Pro Infrastructura, în prezent se lucrează la montarea unor grinzi şi a plăcilor de beton la pasaje, se intervine la stabilizarea celebrului deal cu lilieci şi se toarnă fundaţii la Centrul de coordonare de la Şoimuş.
„Constructorul român care lucrează la lotul 4 arată o bună mobilizare pe şantier. Ultimele imagini arată că aici se lucrează în ritm alert. Astfel, la nodul de la Şoimuş se apropie de final montarea grinzilor la pasaj şi se lucrează la armarea şi betonarea plăcilor. De asemenea, pe şantier se forează coloanele la fundaţiile unor pasaje, se realizează protecţiile pentru taluzuri şi se realizează racordurile pentru canale. O lucrare mai importantă este cea de la dealul unde a fost descoperită peştera cu liliecii care au fost relocaţi. Aici este nevoie de un efort considerabil, se efectuează săpături, iar ulterior vor fi necesare intervenţii pentru consolidarea acelui versant. La Centrul de Întreţinere şi Coordonare care se construieşte la Şoimuş se lucrează în prezent la fundaţiile depozitului de material antiderapant şi la clădirea atelierului de reparaţii.
Lotul 4 al autostrăzii Deva-Lugoj a fost licitat pentru 419 milioane de lei, în noiembrie 2013. Lucrările ar fi trebuit să fie finalizate în mai 2016. Lungimea tronsonului este puţin peste 22 de kilometri şi face legătura între nodul de la Ilia şi cel de la Şoimuş, acolo unde începe autostrada Deva-Orăştie. (A. Năstase)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Dosarul traficanţilor de droguri bate pasul pe loc

Trei tineri din Valea Jiului sunt judecaţi pentru trafic de droguri într-un dosar instrumentat de DIICOT Hunedoara. Indivizii şi-au făcut...

A intrat cu maşina în ambulanţă

Un minor aflat într-o ambulanţă şi un pieton care mergea pe marginea drumului au fost răniţi în urma unui accident....

Violatorul a decis să rămână în arest

Recidivistul care a violat şi tâlhărit o femeie din Petroşani nu a contestat mandatul de arestare emis de judecătorii din...

Închide