Reţelele de apă şi canalizare din judeţ, reabilitate de Apa Prod

11 februarie 2018 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

Adriana Năstase

Operatorul judeţean de apă, Apa Prod, are proiecte de zeci de milioane de euro, care vor fi puse în practică în perioada următoare. De asemenea, sunt foarte multe investiţii care deja au fost realizate. Cu bani europeni, dar şi guvernamentali. Una peste alta, societatea îşi dovedeşte profesionalismul, având mai multe premii câştigate privind activitatea derulată.
În perioada 2010-2016, SC Apa Prod SA a implementat două proiecte cu finanţare europeană. Este vorba de Proiectul „Reabilitarea şi modernizarea sistemului de alimentare cu apă şi a sistemului de canalizare în oraşele Deva şi Hunedoara“, în valoare totală de 49.929.663 de euro. Acesta a fost implementat prin Măsura ISPA.
Potrivit reprezentanţilor operatorului de apă, obiectivele care au fost realizate în cadrul acestui proiect sunt: reabilitarea reţelelor de alimentare cu apă şi a sistemului de canalizare în Deva şi Hunedoara, reabilitarea staţiilor de tratare a apei, rezervoarelor şi staţiilor de pompare în Deva şi Hunedoara şi măsuri temporare pentru protecţia emisarilor în Deva şi Hunedoara. O altă investiţie, „Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Hunedoara“, în valoare totală de 469.305.737 de lei, a fost implementată astfel: Faza I, prin Programul Operaţional Sectorial de Mediu 2007-2013 şi Faza II, prin Programul Operaţional Infrastructura Mare 2014-2020.
Obiective realizate în cadrul proiectului: construirea şi reabilitarea aducţiunilor de apă brută, rezervoarelor şi staţiilor de pompare apă din Hunedoara, Haţeg şi Călan; construirea şi reabilitarea captărilor de apă, staţiilor de tratare apă, rezervoarelor şi staţiilor de pompare apă în Deva, Simeria şi Brad, Reabilitarea sistemelor de tratare şi transport pentru alimentarea cu apă a localităţilor Haţeg, Călan, Simeria şi Deva; construcţie staţie nouă de epurare a apelor uzate în Călan; lucrări pentru reconstrucţia staţiilor de epurare din Deva şi Hunedoara şi construcţia platformelor de depozitare a nămolului provenit de la staţiile de epurare Deva şi Hunedoara; reabilitarea şi extinderea conductelor de aducţiune, reţelei de distribuţie şi a reţelei de canalizare din Brad; reabilitarea şi extinderea conductelor de aducţiune, reţelei de distribuţie şi a reţelei de canalizare din Călan şi Haţeg; reabilitarea şi extinderea conductelor de aducţiune, reţelei de distribuţie şi a reţelei de canalizare din Hunedoara; reabilitarea şi extinderea conductelor de aducţiune, reţelei de distribuţie şi a reţelei de canalizare din Deva şi Simeria.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Se lucrează din greu la autostradă

Iarna uşoară îi ajută pe cei care construiesc Lotul 4 al autostrăzii Deva-Lugoj şi nu numai. Potrivit celor de la...

Dosarul traficanţilor de droguri bate pasul pe loc

Trei tineri din Valea Jiului sunt judecaţi pentru trafic de droguri într-un dosar instrumentat de DIICOT Hunedoara. Indivizii şi-au făcut...

A intrat cu maşina în ambulanţă

Un minor aflat într-o ambulanţă şi un pieton care mergea pe marginea drumului au fost răniţi în urma unui accident....

Închide