Sport

Se limpezeşte viitorul la Cetate

Ciprian Marinuţ

Singura echipă de club hunedoreană care activează în eşalonul de elită îşi va continua activitatea, în ciuda greutăţilor financiare şi a problemelor de lot cu care s-a confruntat la reluarea pregătirilor, când la antrenamente s-au prezentat numai şase handbaliste.

Se conturează lotul

Antrenorii Liviu Andrieş şi Ioan Mătăsaru au început pregătirile cu doar şase handbaliste. La primele antrenamente au participat numai veteranele Poenaru, Cartaş, Bardac şi Ghilă care sunt sub contract cu Cetate, precum şi Mucsi şi Toth, jucătoare fără contract de joc. Între timp, situaţia lotului s-a îmbunătăţit şi la pregătire sunt 12 jucătoare. „A revenit Vîrtic, care şi-a diminuat pretenţiile financiare şi cu care am bătut palma. Ne-am înţeles, de asemenea, cu interul Irina Muntean, de 22 de ani de la Univ. Timişoara, şi cu portăriţa Dana Vălean, de 22 de ani, de la Rulmentul Braşov. La pregătiri, mai sunt alte trei jucătoare, însă actele lor se vor finaliza abia vineri, aşa că nu le pot da încă numele. În plus, am discutat şi cu unii impresarii şi vor veni în probe 2-3 jucătoare din Rusia şi Serbia, pentru că vreau să aduc unul sau doi interi”, a afirmat finanţatorul Marian Muntean.

Amicale şi turnee

Gruparea deveană va susţine primele meciuri de pregătire în noua formulă de echipă în perioada 7-8 august, când va participa la un turneu la Reşiţa. La jumătatea lunii august, Cetate va organiza, la Sala Sporturilor din Deva, un turneu la care invitată de onoarea va fi campioana Macedoniei, Metalurg Skpje. Startul Ligii Naţionale este programat în data de 5 septembrie, când Cetate va juca pe teren propriu cu HCM Baia Mare.

Supărat pe FRH

Oficialul echipei devene nu este de acord cu decizia Federaţiei Române de Handbal de a reintroduce observatori la meciuri şi cu achitarea sumei de 2.500 de euro pentru înregistrarea meciurilor. „Observatorii nu vor avea nici un rol. Practic, vor veni în excursie, şi pentru 50-60 de milioane de lei vechi pe lună. Dacă ne obligă să plătim taxa pentru înregistrarea meciurilor fac plângere penală pentru abuz”, a spus Muntean.

10 ani de Liga I

Judecată pe baza palmaresului de până acum, echipa de handbal Cetate Deva are mai degrabă alură de maratonist, decât de sprinter. Gruparea visează încă la performanţele realizate de cluburi precum U. Remin (handbal) sau FC CIP (futsal). În schimb, Cetate are argumentul rezistenţei la proba timpului, iar acest avantaj îi conferă şansa de a spera că va veni şi momentul ei de glorie. „Nu am retrogradat niciodată din Liga Naţională în 10 ani de activitate, iar aceasta este o performanţă unicat în judeţ. În plus, faţă de alţii care au ajuns sus şi apoi au dispărut, noi încă suntem în activitate şi vom merge mai departe cu speranţa că vom face şi performanţe”, a spus Marian Muntean.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura