Se lasã cu control

4 septembrie 2009 | Adauga un comentariu | Publicat in: Politica si administratie

Nicolle Ebner

În urma sesizării făcute de managerul Spitalului municipal Vulcan, la Ministerul Sănătăţii, o echipă de specialişti va începe supravegherea Centrului Judeţean de Aparatură Medicală (CJAM) Hunedoara, pentru a „investiga activitatea prestată de acest centru şi pentru a lua măsurile care se impun”, se arată într-un comunicat, semnat de Lazăr Iordache, director general al Oficiului Tehnic de Dispozitive Medicale (OTDM).

Refuză să plătească „hoţia”
În urmă cu câteva săptămâni, Alexandru Blaj, managerul Spitalului municipal Vulcan, declara că intenţionează să rezilieze contractul cu CJAM, unica societate de întreţinere, reparare şi verificare a aparatelor medicale, acreditată de Ministerul Sănătăţii, în judeţul Hunedoara, deoarece a descoperit că o parte dintre buletinele de verificare ale unor aparate, în luna iulie, nu erau semnate de medicii care le deserveau. A mai observat că în nici un document nu se precizează durata intervenţiei, că fişa de revizie tehnică este completată în 31 iulie, dar factura a fost emisă cu patru zile înainte de a se cuantifica lucrările efectuate, respectiv în 27.07.2009. Mai mult, fişele de revizie tehnică sunt înregistrate, la CJAM, în data de 1 iulie, pentru lucrările executate pe parcursul întregii luni iulie. În urma celor constatate, managerul spitalului a refuzat să plătească factura de 2.000 de lei emisă, dar se pare că directorul CJAM Deva-Hunedoara nu a înţeles mesajul transmis de Blaj, cum că refuză „să plătească hoţia”, şi-i retrimite aceeaşi factură, tot fără actele doveditoare, privind executarea reparaţiilor sau a măsurătorilor de aparate, conform contractului.

Control în judeţ
„Am refuzat să plătesc şi această factură şi, cu riscul de a fi catalogat un duşman al CJAM Hunedoara, am adus la cunoştinţa şefilor de la minister, atitudinea sfidătoare a acestei instituţii”, declară managerul Spitalului din Vulcan. Reacţia nu s-a lăsat aşteptată şi, după trei zile, conducerea unităţii a fost informată că o echipă de specialişti din cadrul Departamentelor Certificare şi Inspecţie de la Oficiul Tehnic de Dispozitive Medicale (OTDM) va demara un control al activităţii CJAM Hunedoara, pentru a lua măsurile care se impun. Controlul de la Ministerul Sănătăţii este aşteptat, în judeţ, în această săptămână.

Loading...

Scrie un comentariu

Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Bulina neagră

Tiberiu Măgurean, fost fotbalist la Olimpic Simeria

Bulina albă

Florin Cazacu, primarul municipiului Brad

Băut bine, bătut măr şi cu telefonul luat

Un bărbat din Petrila este cercetat de poliţişti, după ce amicul său, Ion S., din aceeaşi localitate, l-a reclamat că...

Închide