Sport

Se întorc la meciurile „pe puncte”! Corvinul, duel cu ocupanta locului 13

Claudiu Sav

79 de zile vor fi trecut la ora partidei cu CSM Slatina de la ultimul joc oficial al Corvinului, 6-0, la Oradea, cu Progresul Pecica, în Cupa României. Hunedorenii revin propriul teren, mâine, cu prilejul duelului de la ora 11:00, care contează pentru etapa a 16-a, iar o victorie le-ar asigura, în mare parte, prezenţa în play-off!
După revenirea din cantonamentul din Antalya, corviniştii şi-au continuat pre­­gătirea pe plan local, atât la Hunedoara, cât şi la Simeria, iar antrenorul principal, Florin Maxim (foto), are la dispoziţie întreg lotul pentru confruntarea de pe arena „Michael Klein”, singura excepţie fiind juniorul Lucas Câmpan, care trebuie să ispă­şească o etapă de suspendare, după o eliminare „încasată” în ultimul joc disputat pentru CS Socodor – în Liga a treia.

Linie de clasament… simetrică
Primul adversar din meciurile oficiale ale noului an vine la Hunedoara cu o li­nie de clasament intere­santă. Slătinenii au 5 victorii, 5 remize şi 5 înfrângeri, 14 goluri marcate, 14 primite şi 20 de puncte, cu care ocupă locul 13 în ie­rar­­hie (la egalitate cu CSM Reşiţa). Echipa pregătită de Daniel Oprescu nu s-a descurcat prea bine pe teren străin, până acum, în cam­pionat şi ajunge la Hunedoara după cinci partide la rând în care a acumulat doar două puncte, după remize cu CSA Steaua şi FC Argeş (ambele, 1-1). Practic, ultimul suc­ces extern al roş-albilor datează din 2 sep­tembrie, când aceştia învingeau, la limită, 1-0, CSM Alexandria – unica reuşită a meciului aparţinându-i lui Claudiu Dragu. Un alt aspect interesant este că, din cele 15 partide disputate până acum, în doar trei, diferenţa, fie în favoarea oltenilor, fie împo­triva lor, a fost mai mare de două goluri! Mai exact, un 3-1 pentru CSM Slatina, la Tunari, urmat de eşecul, 0-4, la Piatra Neamţ şi de un 3-0, acasă, cu CSC Dumbrvăviţa – cel mai clar succes din actuala sta­giune. Un alt amănunt interesant este cel legat de faptul că adversara jocului de mâine reprezintă echipa cu cele mai multe cartonaşe încasate după 15 runde, cu un total de 51 de avertismete (50 de „galbene” şi 1 „roşu”), spre deo­sebire de echipa noastră, care a încasat doar 28 de avertismente! „Sunt o formaţie agresivă, compactă, mai ales pe teren propriu, dar va trebuie să fim atenţi. Au schimbat însă multe prin lot, în această iarnă. Sincer, din păcate, nu am apucat să vedem aşa cum se cuvine ce şi cum joacă, «transpiră» foarte greu informaţii din zonă… Ne avantajează însă faptul că jucăm acasă, suporterii vor fi alături de noi, ştiu că şi ei sunt nerăbdători să ne vadă la lucru şi sper să vină în număr cât mai mare, pentru a ne ajuta în încercarea de a ţine toate punctele la Hunedoara”, a prefaţat jo­cul, „principalul” nostru, Florin Maxim.

 

Doar un eşec în amicalele iernii
La fel ca echipa noastră, şi CSM Slatina a avut programate şapte partide de verificare în această iarnă, iar vizitatorii jocului de mâine au pierdut doar unul dintre acestea. Chiar ultimul, 0-1, împotriva unei colege de eşalon, Chindia Târgovişte. În ceea ce priveşte lotul, în această iarnă, CSM Slatina a co­municat despărțirile de Florin Răsdan, Alin Ţegle, Raphael Stănescu, Alin Pisăru, Claudiu Dragu, David Dincă și Alexandru Silveanu. În cealaltă direcție, la achiziții, la Slatina au ajuns portarii Sebastian Micu (ex-FC Argeș) și Florin Bănuţă (ex-Unirea Bascov), fundașul Robert Riza (ex-CSM Focșani) și mijlo­cașii Ionuț Năstăsie (ex-CSC Șelimbăr) și George Leaţă (ex-CFR Cluj), dar și atacantul Mahadi Mahrez Kayondo (ex-CSM Deva).
Dincolo de activitatea din „mercato”, mai trebuie spus că în lotul oltenilor se găsesc o serie de jucători cu experienţă la acest nivel sau chiar mai sus, cum sunt căpitanul şi golgheterul echipei (cu 3 reuşite), Cătălin Doman, ajuns la 36 de ani, atacanţii Alexandru Ciocâlteu (33 de ani) şi Valentin Alexandru (32 de ani), mijlocaşul Ionuţ Tănăsie (32 de ani) sau fundaşul Călin Toma (32 de ani).
Duelul cu CSM Slatina începe la ora 11:00 iar preţul unui bilet este de 20 de lei. Minorii au intrarea liberă.

 

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura