Se caută tineri pentru Programul Eurodyssee

22 august 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate, Ultima Ora

         Consiliul Judeţean Hunedoara selectează patru tineri, cu vârsta între 20 şi 35 de ani, pentru a fi cooptaţi în Programul Eurodyssee.
Stagiile au o durată cuprinsă între patru şi şase luni într-una din ţările spaţiului european. Domeniile sunt diverse: turism, hotelărie, administraţie, informatică, comerţ, multimedia, industrie. Tinerii vor urma totodată, la începutul stagiului, un curs de limbă străină finalizat cu un certificat de competenţă lingvistică.
La terminarea stagiului, beneficiarul primeşte un atestat profesional de la instituţia în cadrul căreia a efectuat stagiul. Costurile de cazare vor fi suportate de regiunea gazdă, stagiarii urmând să primească o bursă pentru întreţinere într-un cuantum stabilit funcţie de standardul regiunii în care se face stagiul profesional. Stagiarii trebuie să susţină contravaloarea transportului dus-întors şi asigurarea medicală.
Judeţul Hunedoara, prin Consiliul Judeţean Hunedoara, este din anul 1992 membru activ în Adunarea Regiunilor Europei (ARE). În anul 1995. judeţul Hunedoara a aderat la Programul Eurodyssee, derulat sub egida ARE, program ce promovează schimburi de tineri între regiunile membre pentru stagii profesionale, în condiţii de reciprocitate în susţinerea financiară. Sunt peste 30 de regiuni în Europa care fac parte din Programul Eurodyssee. Până în prezent, Consiliul Judeţean Hunedoara a trimis la stagiul Eurodyssee 45 de tineri şi a primit 28.
Cei interesaţi pot să îşi trimită CV-ul pe adresa Consiliului Judeţean Hunedoara, Serviciul Relaţii Externe. (Biroul de presă)

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Primarul Florin Oancea: Dezvoltăm municipiul Deva pas cu pas

Încă de la preluarea mandatului de primar, Florin Oancea (foto) a declarat că vrea să dezvolte şi mai mult municipiul...

Un singur candidat la funcţia de vicepreşedinte al AJF Hunedoara

Luni, 26 august, la sala de festivităţi a Colegiului Naţional „Regina Maria“ din Deva, se va desfăşura Adunarea Generală Extraordinară...

Liga a III-a, la debutul noului sezon competiţional

Noul sezon competiţional în Liga a III-a de fotbal începe astăzi, 23 august, în competiţie fiind cuprinse şi cele două...

Închide