ActualitatePolitica si administratie

Se caută medici pentru Urgenţa de la Călan!

„Pentru CJ Hunedoara, sănătatea po­pul­ației este o prioritate! Și acesta nu este un slogan! Investim fonduri neram­bursabile și guvernamentale în moderni­zarea, extin­derea, reabilitarea și dotarea secțiilor Spitalului Județean de Urgență Deva.
Ne confruntăm, însă, cu o problemă ma­joră: funcționarea compartimentului de primiri Urgențe de la Călan. Aici, și nu doar aici, ne confruntăm cu un deficit de medici specializați în medicina de Urgență. Am participat, alături de managerul Spitalului Județean de Urgență Deva, dr. Emil Stoica, și de directorul medical, dr. Lucian Miron, la o întâlnire cu autoritățile locale din orașul Călan și cu oamenii care, pe bună dreptate, își manifestă îngrijorarea față de situația cu care ne confruntăm. Lucrurile sunt clare! Din punct de vedere legal, nu putem asigura Urgență fără personal specializat. Ar în­semna să ne păcălim unii pe alții, iar cei care ar avea de suferit sunt pacienții. De aceea, încercăm să identificăm medici de Urgență care să asigure gărzi la CPU Călan începând din 1 noiembrie. SJU Deva a scos la concurs posturi de medici de Urgență, însă fără re­zultat.
Acest domeniu este extrem de sensibil și cred că trebuie să tratăm pro­blemele apă­rute cu foarte multă responsa­bilitate”, a de­clarat Costel Avram (foto), adminis­tra­torul public al județului.
Secția Urgențe de la Călan a Spitalului Județean nu poate funcționa din cauză că nu sunt medici. (A.Năstase)

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura