Se aude sau nu, muzica în bloc?

Maximilian Gânju

La municipalitatea Petroşani  au fost înregistrate mai multe reclamaţii ale unor cetăţeni prin care se arată că zgomotul produs de unităţile ce funcţionează la parterul blocurilor unde locuiesc este „foarte deranjant”.

O parte a locatarilor blocurilor în care la parter funcţionează baruri sau restaurante au asediat atât Poliţia municipiului Petroşani cât şi Primăria cu petiţii şi reclamaţii în care arătau că nu se mai pot odihni din cauza poluării fonice. Oamenii cereau închiderea unităţilor sau obligarea patronilor acestora să-şi izoleze fonic restaurantele, iar cei mai vehemenţi chiar „arestarea de îndată a celor vinovaţi pentru nopţile noastre de calvar”, după cum se arată într-una dintre petiţii. De cealaltă parte, patronii restaurantelor susţin că zgomotul produs în localuri nu ajunge până în apartamentele locatarilor, deoarece şi-au antifonat pereţii, fiind una dintre condiţii când au primit autorizaţia de funcţionare. Cum cale de mijloc nu s-a găsit, războiul dintre tabere a ajuns pe masa primarului şi a şefului poliţiei.
„Noi avem câteva sesizări, însă după ce facem măsurători şi constatăm că nu se depăşeşte norma legală de poluare fonică, nu prea avem ce face”, a precizat, Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroşani. Potrivit edilului, în urma inspecţiilor făcute ca urmare a sesizărilor, unele unităţi care funcţionează în blocuri de locuinţe au primit directive clare de a-şi antifona pereţii astfel încât locatarii să nu fie afectaţi, în caz contrar riscând închiderea. Proprietarii s-au conformat, însă petiţiile au curs în continuare, cum este cazul unei pizzerii. Deşi patronul ei a transformat localul într-un buncăr, încât nici un zgomot să nu se mai audă în exterior, tot n-a scăpat de reclamaţii. Cum adevărul este undeva la mijloc în aceste cazuri, războiul dintre părţi pare că nu se va sfârşi niciodată.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.