ComunitateFlash

Doar 30 la sută din pensionari prind bilete de tratament balnear

Cristina Ghenea

Mii de pensionari din judeţul Hunedoara se „bat“ pe biletele pentru tratament balnear, eliberate de Casa Judeţeană de Pensii (CJP).

Un teanc de cereri depuse

Adriana Giurca, spre exemplu, este o pensionară din Deva, care are nevoie de un astfel de tratament pentru afecţiunile reumatice care de ani de zile îi dau bătăi de cap. „Am fost ani la rând pe litoral, pentru tratamente cu nămol, beneficiind de astfel de bilete. De doi ani de zile, însă, nu am mai primit şi a trebuit să suport valoarea integrală a tratamentului de 18 zile“, spune femeia. În aceeaşi situaţie se află alte mii de persoane ieşite la pensie, din judeţul nostru.
„De la începutul anului şi până în prezent, în jur de 5.000 de pensionari au depus cereri pentru bilete de tratament balnear. Dintre aceştia însă, doar circa 1.400 au reuşit să primească un astfel de bilet. Lumea este foarte nemulţumită, însă nu avem ce face, trebuie să respectăm criteriile de acordare şi astfel, bineînţeles că nu pot primi toţi solicitanţii. Periodic, primim serii de câte 100 sau 200 de bilete, insuficiente pentru câte cereri sunt depuse“, a declarat Ionel Ciobanu, directorul CJP Hunedoara.

Mai mult decât avantajos

Cei care, totuşi, au norocul să devină beneficiarii unui astfel de bilet, se pot bucura de 18 zile de tratament gratuit, cu cazare şi masă asigurate, într-una dintre staţiunile balneoclimaterice din ţară sau pe litoralul Mării Negre. Pentru toate acestea, vârstnicii plătesc doar jumătate din pensie, indiferent care este valoarea ei. „Pentru acordarea biletelor au prioritate, de exemplu, cei care nu au mai beneficiat de alt bilet sau cei care au un cuantum mic al pensiei. Pentru fiecare criteriu se acordă un anumit număr de puncte, şi apoi se face o sumă. Biletele sunt eliberate celor cu cele mai multe puncte acumulate“, a mai precizat Ionel Ciobanu. Astfel, un pensionar cu cea mai mică pensie, adică 350 de lei, care nu a mai obţinut de un astfel de bilet, are toate şansele să plece la tratament, chiar şi pe litoral, plătind pentru 18 zile doar 117,5 lei, plus transportul.

One thought on “Doar 30 la sută din pensionari prind bilete de tratament balnear

  • Ciobanule, lasa-ne!!!!!!!!!!!!!!!!Stim toti ce invarteli se fac acolo!!!!!!! DEMISIA sau un sut in fund!!!!!!!!!

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura