Actualitate

Scurtmetrajul „Marea cu sarea”, prezentat la Dublin

film panaitescu 2Natalia Bumbac

Filmul regizorului hunedorean Mihai Panaitescu, „Marea cu sarea”, a fost selectat pentru a participa la Festivalul Internaţional de Film de Scurtmetraj şi Muzică de la Dublin 2015, desfăşurat în această perioadă.
Producţia cinematografică face parte din 125 de filme de pe întreg mapamondul, selectate de juriul festivalului din 880 de filme înscrise în concurs. Un succes incontestabil al regizorului Mihai Panaitescu, al actriţelor Iulia şi Ada Dumitru, dar şi al întregii echipe care a realizat filmul. Debutul internaţional în lumea filmului al regizorului hunedorean a avut loc la scurt timp după debutul său cinematografic, fiind al doilea proiect de acest gen în care a fost implicat.
Participare la “Vama sub lumini de Oscar”
„Filmul a rulat sâmbătă, 10 octombrie, la cel mai mare cinematograf din capitala Irlandei, Cineworld Dublin, iar sala a fost plină. A fost prezentă actriţa Nora Cupcencu, care joacă în film şi are şi o expoziţie de pictură acolo. Din câte am aflat, spectatorii au aplaudat, ceea ce înseamnă că filmul a fost bine primit”, ne-a spus Mihai Panaitescu, care din anumite motive n-a putut fi prezent la Dublin. „Marea cu sarea” a luat naştere în această vară, la iniţiativa regizorului hunedorean şi a partenerei sale din film, actriţa Iulia Dumitru. Din resurse proprii şi cu mult entuziasm, echipa de actori şi tehnicieni de film au reuşit să transpună pe peliculă o poveste de viaţă, care cu siguranţă va avea mare priză la public. „Este un film independent care are două variante, un mediumetraj şi un scurtmetraj, fiind o producţie Iulia Dumitru şi Mihai Panaitescu. Filmul a mai participat şi la Festivalul «Vama sub lumini de Oscar» din acest an, fiind vorba de cel mai mare festival de arte vizuale din ţară, având secţiuni de film, fotografie, pictură şi teatru”, a afirmat Mihai Panaitescu.
Urmează să fie difuzat la Deva
Acum, după ce proiectul a intrat în atenţia cineaştilor la nivel internaţional, Mihai Panaitescu ne mărturiseşte cât de mult s-a muncit pentru a obţine aceste rezultate. “Am muncit foarte mult, toată luna august. Am filmat în Bucureşti, pe Autostrada Soarelui şi restul în Vama Veche. Acest proiect a fost pentru mine o provocare foarte mare, pentru că intrând în lumea profesionistă a filmului şi lucrând cu profesionişti, atât pe imagine cât şi cu actori, eu venind din lumea teatrului, mi-a fost un pic mai greu. Dar m-am adaptat destul de rapid, am muncit enorm şi am reuşit să terminăm la timp şi să prezentăm o variantă onorabilă la Festivalul „Vama sub lumini de Oscar“, iar o variantă mult mai îmbunătăţită am pregătit-o pentru Dublin. Mă bucur că un film românesc, independent, în care eu cred foarte mult, a fost acceptat la acest festival. Aştept momentul în care voi avea voie să-l difuzez la Deva”, a spus regizorul hunedorean.
În filmul „Marea cu sarea” joacă Mihai Panaitescu, Iulia Dumitru şi Ada Dumitru, precum şi actorii Denis Hanganu, Valentin Mihalache, Nora Cupcencu, Lorena Luchian, Amir Qashou, Ovidje Brostean, Dragoş Jura. De asemenea, echipa de producţie a fost susţinută de Cristina Ionescu, Laurent Morel, Doru Muntean, 4K Broadcast Solutions, Nikon România, Canon România, Dedolight VSLO, OMV România, cărora le aduce mulţumiri speciale.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura