Hala agroalimentară din Pui, la un pas de finalizare

04 victor-stoica-1Magdalena Şerban

Deşi boicotată în instanţă de către un cetăţean al comunei, noua hală agroalimentară din Pui a fost ridicată, iar din estimările administraţiei locale, în circa o lună va putea fi dată în folosinţă.
„Am avut bătăi de cap cu hala aceasta. Am câştigat un proiect european, deci bani nerambursabili, pentru a o construi, dar era cât pe ce să pierdem finanţarea din cauză că am fost târâţi în instanţă, iar noi în 2015 trebuie să punem punct lucrării. Istorioara e una stufoasă, de prin 2007 tot judecându-ne pe motiv că terenul nu ne aparţine. În 2010 s-a emis o sentinţă definitivă, potrivit căreia suntem proprietari de drept. Deşi terenul a fost intabulat prima oară în 1910, l-am reintabulat pe comuna Pui, în baza deciziei juridice primite. Avem un om de bine care ne tot pune pe drumuri, să nu ne rămână timp să ne ocupăm de ce trebuie. Dacă e să stăm la mâna tuturor celor care fac reclamaţii din pasiune, şi nu pe bună dreptate, e rău. Hala e acum ridicată, urmează să montăm acoperişul, să ne apucăm de tencuieli şi ce mai e necesar. După cum merg lucrurile, într-o lună o să finalizăm obiectivul. Va fi bătut în cuie un preţ de închiriere pe metru pătrat, cu girul consilierilor locali. Vrem ca să scutim oamenii de condiţii insalubre de vânzare a produselor agroalimentare şi să-i ajutăm cu desfacerea. Aşa că sărbătorile ne vor găsi cu o hală modernă şi cu un vis împlinit. Din păcate, orice investiţie din România are preţul ei suplimentar. În cazul nostru, acesta a însemnat punere pe drumuri şi ajungerea în instanţă”, susţine Victor Stoica (foto) primarul comunei Pui. Mai trebuie spus că noua hală a fost construită pe terenul vechii mini-pieţe ce a funcţionat lângă sediul administrativ al comunei. Aceasta a fost demolată, aflându-se în aer liber şi neoferind comercianţilor condiţii optime.

Invitaţie la târg
Totodată, primarul Stoica are şi o invitaţie pe care o adresează celor ce doresc să ia parte la tradiţionalul târg de la Pui, eveniment cu o tradiţie de peste un secol. „În 14 octombrie, adică miercuri, îi îndemn pe hunedoreni să ne viziteze comuna, pentru a lua pulsul renumitului nostru târg. Ca în fiecare an, o să aibă ocazia să-şi achiziţioneze de toate, începând cu turta dulce şi terminând cu animale. Bineînţeles, pot să treacă pe la nelipsitele tarabe cu mici, virşli şi fripturi, acestea fiind doar câteva dintre mărfurile cu care comercianţii se vor prezenta în cadrul acestei ediţii. Sperăm să ne onoreze cu prezenţa câteva mii de oameni din judeţ şi din afara lui, aşa cum s-a întâmplat şi până acum”, a arătat primarul comunei Pui.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.