Scumpiri peste scumpiri

22 septembrie 2010 | Adauga un comentariu | Publicat in: Flash, Politica si administratie

Nicolle Ebner

Din această lună, devenii vor plăti mai mulţi bani pentru apa consumată, pentru gunoiul colectat din faţa blocului dar şi pentru călătoriile cu mijloacele de transport în comun.

Apă, canal, gunoi, bilete de autobuz

Operatorul Apa Prod a obţinut aprobarea Consiliului Local Deva, pentru majorarea tarifelor pentru apa potabilă şi canalizare cu aproape 12 la sută. Creşterea tarifului este o consecinţă a aplicării programului ISPA de modernizare şi reabilitare a reţelelor de apă şi canalizare din municipiile Deva şi Hunedoara, dar şi a strategiei potrivit căreia, până în 2011, în întreg judeţul se va percepe un tarif unic pentru apă şi canalizare.

Astfel, din această lună, apa va fi facturată cu 2,86 lei/metrul cub (mc), iar canalizarea cu 1,08 lei/mc. După mai multe tentative eşuate, şi SC Salubritate a reuşit să obţină o majorare a tarifelor percepute pentru colectarea şi transportul gunoiului din municipiu. Din cauza creşterii TVA de la 19 la 24 la sută, cei doi operatori care efectuează transportul călătorilor pe traseele publice de pe raza municipiului Deva au fost nevoiţi să-şi ajusteze preţul biletului de călătorie, cu cinci la sută. Asta înseamnă că devenii vor plăti 1,6 lei pe un bilet de călătorie, faţă de 1,5 lei, preţul practicat până acum.

Loading...

Scrie un comentariu

Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
S-a lăsat bezna peste Aninoasa

Cu toate că majoritatea locuitorilor oraşului Aninoasa lucrează în minele de cărbune din Valea Jiului şi extrag materia primă pentru...

Nici amenzile nu-i descurajează

De la începutul anului şi până în prezent, 20 de cetăţeni au fost amendaţi de către inspectorii municipalităţii Petroşani, pentru...

Prizonierii sistemului de ei creat (I)

Este interesant să stai să analizezi ce se întâmplă cu România. Ar fi şi mai interesant dacă n-ar trebui să...

Închide