Scrisoarea lui Berbeceanu, motiv pentru o nouă investigaţie

03-comisarul-sef-berbeceanu1Maximilian Gânju

Procurorii vor să afle cum a ajuns în presă scrisoarea atribuită fostului şef al BCCO Alba, la momentul reţinerii sale de DIICOT, dar şi cum au ajuns mai multe înregistrări audio, în care erau denunţate presupuse fapte penale, în spaţiul public.
O plângere ar fi dus la cercetarea făcută acum de către procurori, partea „vătămată” care ar fi cerut deschiderea dosarului de urmărire penală fiind un interlop din zona Devei. Potrivit unor surse demne de încredere, până acum au fost audiate în cauză mai multe persoane, iar unul dintre martori spune că i s-a părut cel puţin ciudat că anchetatorii s-au arătat interesaţi doar de modul cum a ajuns scrisoarea în posesia sa, nu şi de presupusele infracţiuni.
„Cercetarea este făcută de procurorii de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, aşa am înţeles. Eu am fost propus ca martor din oficiu de către Parchet, însă interogatoriul mi s-a părut suspect. Au vrut să afle cum am primit scrisoarea atribuită comisarului şef Traian Berbeceanu (foto). Au vrut să afle cum au ajuns în posesia mea înregistrări în care se vorbea de caracatiţa infracţională din zona Alba-Hunedoara, de care fostul şef al DIICOT ar fi ştiut. Totodată, au vrut să afle cine a luat decizia de a le publica în media, atât înregistrările cât şi scrisoarea în care iarăşi se vorbeşte de fapte penale. Eu le-am explicat că le-am descoperit în cutia poştală, la fel ca multe alte informaţii care vin către presă prin această metodă. Ilară a fost şi întrebarea dacă m-am întâlnit cu fostul şef al BCCO Alba, ca să mi le dea. Cum mă puteam întâlni cu o persoană care era reţinută în acel moment de DIICOT şi ulterior trimisă în arest”, spune martorul care a cerut anonimatul până la finalizarea cercetării.

2 comentarii la „Scrisoarea lui Berbeceanu, motiv pentru o nouă investigaţie

  • 21 octombrie 2015 la 10:41
    Permalink

    Asa zisa parte vatamata e sifonul de Pera. Acestuia ii e ciuda ca Berbeceanu l-a inregistrat cind sifona si apoi a dat inregistrarea pe Youtube. F bine. Astfel Pera a devenit oficial , cu acte in regula, sifonul Devei. El sifona demult si sifoneaza in continuare. Acum e sifonul lui Pitulescu. Cit despre presupusele fapte de coruptie procurorii de la Alba cerceteaza doar ce vor, adica doar cine trebuie sa ,,cada,,. In dosarul Litera&Simota s-au facut f multe abuzuri. Acolo sunt si oameni nevinovati si sunt si fapte care s-au retinut abuziv. Asta e DIICOT Alba. Din pacate.

  • 21 octombrie 2015 la 17:00
    Permalink

    Da? Si pe sifonul de Litera unde-l lasi? Doua sifoane, doi camatari, doi tepari, doi lasi, doi interlopi care ar trebui sa stea la puscarie vreo 15 ani de acum incolo. Cit despre Berbeceanu ii doresc sa plateasca pt raul facut multor oameni.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.